Pasak prokuratūros, D. Bardauskas ir J Janušonienė kaltinami kyšininkavimu, prekyba poveikiu veikiant bendrininkų grupėje bei dokumentų klastojimu ir kurstymu tai daryti.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atlikusių Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnų duomenimis, rajono savivaldybės meras ir Kultūros centro vadovė galėjo reikalauti ir paimti kyšius iš kelių bendrovių už išskirtines prekybos sąlygas 2017, 2018 ir 2019 metais prie Kupiškio marių vykusių festivalių „Stichijos“ metu.

Manoma, kad pareikalautų ir susitartų priimti kyšių suma siekė 20 tūkst. eurų.

D. Bardauskas taip pat kaltinamas kurstęs, o Kupiškio rajono kultūros centro direktorė – klastojusi dokumentus.

„Įtariama, kad 2019 metais vykusio festivalio „Stichijos“ metu atlikėjams už koncertą realiai buvo sumokėta kita suma, nei nurodyta sutartyje. Galimai buvo suklastoti ir kiti dokumentai – sutartys su prekybininkais“, – rašoma prokuratūros pranešime.

D. Bardauskas ir J. Janušonienė Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų buvo sulaikyti 2019-ųjų liepą.

D. Bardauskas Kupiškio rajono savivaldybei vadovauja antrą kadenciją, meru pirmąkart jis buvo išrinktas 2015 metais. D. Bardauskas yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys, tačiau teisėsaugai pranešus apie įtarimus, mero narystė partijoje buvo sustabdyta.

Pareiškus įtarimus jis taip pat buvo nušalintas nuo pareigų, tačiau pernai pavasarį teismas leido jam į jas sugrįžti.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Dalia Markauskienė.

Bylą nagrinės Panevėžio apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)