Balandžio 11 d. vyksiančiuose Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario-mero rinkimuose dalyvaujantys kandidatai kviečiami skirti dėmesio pritaikant savo skleidžiamą informaciją ir rinkimų agitaciją asmenims su negalia bei informuoti šias socialines grupes jiems prieinama forma ir suprantama kalba.

Tuo tikslu siūloma naudoti gestų kalbą, Brailio raštą ir kitus alternatyvius bendravimo būdus, skatinti jų vartojimą ir visą vaizdinę informaciją apie rinkimus, politinę reklamą, kitus vaizdo siužetus pagal galimybes versti į gestų kalbą ir (arba) titruoti vaizdo siužetuose.

Kandidatai taip pat raginami savo interneto svetaines (jeigu jas turi) pritaikyti asmenims su negalia taip, kad jas skaitantis kalbos sintezatorius informacijos neiškraipytų, bei pagal galimybes parengti kandidatų programas supaprastinta kalba („easy to read“ formatu).

Savo raginimą VRK grindžia, atsižvelgdama į Jungtinių Tautų Neįgaliųjų teisių konvencijos 29 straipsnį, numatantį, kad „valstybės, šios Konvencijos šalys, užtikrina neįgaliesiems politines teises ir galimybę jas įgyvendinti lygiai su kitais asmenimis“.

ELTA jau skelbė, kad dalyvauti Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario-mero rinkimuose VRK sprendimu užregistruoti 7 kandidatai: Jurgis Baublys (Darbo partija); Aurimas Gaidžiūnas (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga); Gediminas Lipnevičius (išsikėlęs pats); Jolanta Margaitienė (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai); Kazimieras Račkauskis (Lietuvos socialdemokratų partija); Mantas Reutas (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis); Vytautas Simelis (Lietuvos žaliųjų partija).