Pasak jo, kol kas vaizdas toks, lyg pavasaris atkeliautų lėtu žingsniu ir šios savaitės pradžioje vyraus permainingas debesuotumas ir vyraujanti temperatūra gal šiek tiek primins pavasarį, tačiau viskas gana greitai vėl keisis.

„Antradienį gausių kritulių nenumatoma, truputį palynos vos kai kur. Vyraus nepastovus debesuotumas. Pūs silpnas permainingos, daugiausia šiaurės rytų, krypties vėjas. Nakties metu vietomis nusidrieks rūkas, temperatūra svyruos tarp 0–3 laipsnių šalčio, galimas plikledis. Dieną Vilniuje ir Panevėžyje oras sušils iki 6, Kaune iki 7 laipsnių. Šiauliuose bus apie 4, Klaipėdoje apie 5 laipsnius šilumos.

Trečiadienį be didelių kritulių, bus debesuota su pragiedruliais. Naktį bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 1 laipsnio šilumos. Vietomis kelius vėl padengs plikledis, matomumą ribos rūkas. Dienos metu sustiprės žvarbokas šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune vyraus 4, Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje 3 laipsnių šiluma“, – prognozavo jis.

K. Petkevičiaus teigimu, antroje savaitės pusėje sulauksime šaltesnių orų, pūs žvarbūs šiaurinių krypčių vėjai. Ne tik palis, bet vis dažniau įsimaišys šlapių snaigių.

„Ketvirtadienį vietomis truputį pasnigs, tačiau gausesnių kritulių nesulauksime, bus vėsiau. Nakties valandomis spustels 2–6 laipsnių šaltis. Bus slidu. Dienos metu Vilniuje ir Kaune teliks 2, Šiauliuose ir Panevėžyje 1 laipsnis šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 3 laipsnių.

Penktadienį jau dažniau iš debesų pabirs snaigės, atšals dar labiau. Išsilaikys žvarbus šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Nakties metu temperatūra kris iki 2–7 laipsnių šalčio. Dieną termometrų stulpeliai kils labai vangiai. Daugelyje vietovių bus apie nulį, numatomas plikledžio pavojus. Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje temperatūra svyruos apie nulį, Šiauliuose ir Panevėžyje šals iki 2 laipsnių.“

Sniegas užklupo Lietuvą

Panašūs orai, tęsė Gismeteo.lt direktorius, labiau primenantys žiemą, numatomi ir savaitgalį.

„Šilčiau nebus, vyraus mišrūs krituliai. Šeštadienio naktį temperatūra pažemės iki 3–9 laipsnių šalčio, dieną ji svyruos apie nulį. Sekmadienio naktį bus nuo 4 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, o dieną temperatūra jau stiebsis aukščiau nulio.

Tikėtina, kad kitą savaitę tuo pavasariu pakvips labiau. Nors naktimis vis dar pasikandžios šaltukas ir teks pasisaugoti plikledžio, bet dienomis termometrų stulpeliai kils aukščiau, iki 4–8 laipsnių šilumos. Pagal dabartines orų prognozes, panašu, kad krituliai neįkyrės, dažniau pradžiugins saulė.“

Taigi, sako jis, remiantis dabartiniais duomenimis, atrodo, kad antroje kovo pusėje didelių kontrastų, temperatūrų šuolių nenumatoma.

„Orai primins lengvą bangavimą – tai į vėsesnę, tai į šiltesnę pusę. O artėjant balandžiui, tikėtina, ta šiluma laikysis vis tvirčiau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)