Pirmadienį ryte į Lietuvą lėktuvu atskraidinta tryliktoji gamintojo „BioNTech ir Pfizer“ vakcinų nuo koronaviruso (COVID-19) siunta. Ją sudaro 31590 vakcinos dozių, kurių didžioji dalis šiandien pasieks savivaldybes.

Kroviniui pasiekus Lietuvą gamintojas pranešė, kad jam vykdant transportavimą dalyje krovinio temperatūra galėjo nukrypti nuo reikiamos normos. Įtarimas kilo dėl 11700 vakcinos dozių, todėl jų realizavimas buvo laikinai sustabdytas, pradėtas jų kokybės vertinimas.

Pirmadienį po pietų gamintojui informavus, kad 5850 vakcinos dozių gali būti naudojamos, jos taip pat iškeliavo į skiepijimo centrus. Likusios vakcinos bus saugomos Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje, kol bus gautas gamintojo patvirtinimas, kad jos gali būti naudojamos.

ATNAUJINTA. Pirmadienio vakare gamintojas informavo Sveikatos apsaugos ministeriją, kad likusi siuntos dalis – 5850 vakcinos dozių – yra tinkama tolesniam platinimui ir naudojimui.

Nuo gruodžio pabaigos „BioNTech ir Pfizer“ į Lietuvą pristatė 299,7 tūkst. vakcinos dozių, 261,1 tūkst. jau sunaudota gyventojų skiepijimui.

Iš viso šalyje pirmąja vakcinos nuo koronaviruso doze paskiepyti 253 tūkst. 609 žmonės, abiem dozėmis – 98 tūkst. 924 asmenys.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)