„Palyginti su tuo, kas buvo sutarta vasario pabaigoje, tai yra labai ženklus sumažinimas“, – BNS penktadienį teigė VVKT viršininkas Gytis Andrulionis.

Sveikatos apsaugos ministro atstovė spaudai Aistė Šuksta BNS patikslino, kad kovą šis mažėjimas sieks 39 proc., lyginant su anksčiau pateiktu planu.

„Balandį kol kas numatomas 4 proc. mažėjimas“, – sakė ji.

Anot G. Andrulionio, britų ir švedų vakcinų gamintojas artimiausias dvi savaites Lietuvai ir kitoms Europos Sąjungos šalims tieks mažesnį vakcinų kiekį dėl „problemų tarptautinėje tiekimo grandinėje“.

Praėjusią savaitę Sveikatos apsaugos ministerija BNS informavo, kad nuo kovo maždaug ketvirtadaliu keturiems mėnesiams sumažinamos „AstraZeneca“ vakcinų tiekimo apimtys.

Šalyje šiuo metu naudojamos trys Europos vaistų agentūros (EVA) patvirtintos COVID-19 vakcinos: „Pfizer“ ir „BioNTech“, ir „Moderna“ bei „AstraZeneca“.

Ketvirtadienį EVA patvirtino „Johnson & Johnson“ vakciną. Pirmosios jos dozės Lietuvą galėtų pasiekti balandžio pabaigoje. Tačiau G. Andrulionis teigia, kad pirmosios siuntos bus simbolinės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (166)