„Gali amtelėti, atrodo, kad Lietuva yra Šveicarija ir kad visi gauna šveicariškus atlyginimus ir gali susimokėti 150, 180 ar net iki 200 eurų už testą ir sertifikatą“, – apie pinigus, kuriuos Lietuvoje reikia sumokėti už COVID-19 testus prieš keliaujant, kalbėjo verslininkas.

Pasidomėjus, kiek už testus jam yra tekę mokėti kitose pasaulio šalyse, Ž. Grigaitis teigė, kad „kainų žirklės yra labai didelės“.

Pats verslininkas neslėpė, kad nepuola darytis testų brangiausiose klinikose ir Lietuvoje dažniausiai naudojasi ta, kur testas kainuoja 65 eurus. Vis dėlto, jis teigia, kad ir tokia suma yra didelė. „Manau, kad brangu, nes teko darytis testus ir užsienyje, Dubajuje ir Ispanijoje, ten testų kainos nuo 10 eurų. Nelabai suprantu tokios dinamikos, kodėl Lietuvoje tiek kainuoja ir kodėl tokie skirtumai, – kalbėjo Ž. Grigaitis. – Galima sakyti, kad naudojami skirtingi reagentai, skirtingos technologijos ir taip toliau, bet be abejo, prie kelioninių kaštų dabar turi pridėti dar 2-3 šimtus eurų, kad galėtum atitikti visus reikalavimus ir neįstrigtum, neturėtum daugiau problemų.“

Vis dėlto, nors prie kelioninių kaštų tokiu metu tenka priskaičiuoti ir lėšas testams, šią žiemą šimtai lietuvių leidosi į ilgas atostogas šiltuose kraštuose, o Egiptas vėl tapo viena populiariausių krypčių. „Tai ne ta kryptis, kurią aš rinkčiausi, bet viskas priklauso nuo to, ko tu nori, – kalbėjo Ž. Grigaitis ir pridūrė, kad ir pats pastebėjo šios krypties populiarumą ir tai, tvirtino pašnekovas, jį stebina. – Kiek dabar tenka skristi iš Vilniaus oro uosto arba grįžti su reisiniais lėktuvais, tai lėktuvai pilni, o kainos į tam tikras kryptis, į Ispaniją ar Dubajų, lyginant su praėjusiais metais, išaugusios tris ar keturis kartus.“

Ž. Grigaitis teigė, kad kainos pakilusios tiek, kad už sumą, kurios anksčiau užtekdavo verslo klasei, dabar vos užtenka ekonominei. „Gal su manimi gali ir nesutikti kelionių organizatoriai, kad jos pabrangusios, viskas priklauso kur ir kaip keliauji, yra viešbučių, kurie yra atpigę, bet vaizdas oro uostuose, tiek Frankfurte, Madride ar Dubajuje, tai, kaip jie dabar atrodo, liūdnas vaizdas ir graudus“, – kalbėjo verslininkas.

Šį kartą laidoje „Jūs rimtai?“ buvo aptariamos ne savaitės, o žiemos naujienos, tad buvo aptartas ir rojaus kampelis, kurį pastaruoju metu lietuviai itin pamėgo – Maldyvai. „Delfi“ kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas buvo paskaičiavęs, kad nakvynė svajonių namelyje ant vandens ten dabar kainuoja nuo 500 eurų, tačiau gali kainuoti ir kelis tūkstančius, tad savaitės atostogos, anot jo, šeimai gali kainuoti ir 15 ar net 20 tūkstančių eurų.

„Tai, ką aš mačiau ir lietuviai, kuriuos sutikau, galiu sutikti, kad išleidžia daugiau ir gyvena daug prabangiau“, – kalbėjo Ž. Grigaitis ir pridūrė, kad, pavyzdžiui, Dubajuje viešbučių kainos pastaruoju metu yra pastebimai kritusios. Jo teigimu, naktis prabangiuose viešbučiuose Dubajuje anksčiau galėdavo siekti tūkstantį ar net tris tūkstančius eurų, o dabar gali kainuoti ir 3-4 šimtus. „Tuose viešbučiuose man teko sutikti lietuvių ir su šeimomis, ir su vaikais, tikrai ne vienai dienai apsistojusius. Manau, kad taip, patogioms kelionėms ir galbūt komfortui lietuviai išleidžia pinigų“, – tvirtino Ž. Grigaitis.

Laidoje „Jūs rimtai?“ su Žilvinu Grigaičiu buvo aptarta ir balta žiema, ir šią žiemą taip lietuvių pamėgtos maudynės eketėse ar tiesiog fotografavimasis sniege bei kiti šios žiemos akcentai. Visą pokalbį rasite čia, o „Delfi“ televizijoje laidą „Jūs rimtai?“ žiūrėkite penktadieniais, 21 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (269)