„Šiandien bendravau su LVŽS frakcijos seniūne Aušrine Norkiene, ji patvirtino, kad Seimo narys išvyko jos neinformavęs. Savo ruožtu aš kreipiausi į Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama, kad jie išnagrinėtų šią situaciją ir pasakytų, ar nebuvo pažeistas Seimo statutas“, – žurnalistams penktadienį sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Jis išvyko į asmeninę kelionę, jis neinformavo valdybos, neatsiklausė pritarimo – sesijos metu būtina tą daryti“, – pažymėjo ji.

Politikės teigimu, šešėlinei „valstiečių“ vyriausybei priklausančio V. Ąžuolo elgesys ne tik galimai prasilenkia su Seimo statutu, tačiau kartu ir rodo nederamą pavyzdį pandemijos akivaizdoje.

„Akivaizdu, kad čia yra įvykę bent du dalykai. Jei iš tiesų Seimo narys išvyko į asmeninę kelionę neatsiklausęs Seimo valdybos, galimai pažeidė statutą. Kitas dalykas, kad dabar yra pandemija. Tai parodo tam tikrą požiūrį ir į Seimo darbą, ir į saugumą tiek savo, tiek kitų“, – sakė Seimo vadovė, primindama, kad „valstietis“ buvo vienas aktyviausių Seimo darbo nuotoliniu būdu priešininkų.

„Aš priminsiu, kad jis buvo vienas iš dviejų Seimo narių, kurie labiausiai prieštaravo nuotoliniam Seimo darbui, labiausiai bandė jį stabdyti. Bet šiandien matome, kad jis vos ne iš baiseino yra pasirengęs jungtis į posėdžius“, – teigė ji.

Etikos komisija patikrins visus precedentus ir pagal juos priims sprendimą“, – apibendrino politikė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (490)