Politikė neslėpė besidžiaugianti, kad prie jos komandos prisijungė N. Cesiulis.

„Nerijus yra labai aktyvus, energingas, jaunas, turintis daug idėjų ir minčių žmogus. Galvoju, kad labai svarbu, jog tokie žmonės yra mūsų, Socialdemokratų partijoje. Manau, kad dirbant su jais galima nuversti kalnus“, – Delfi sakė V. Blinkevičiūtė.

Komandoje, pasak jos, yra ir daugiau žmonių, aktyvių savivaldoje, partijoje.

„Svarbiausia, kad partiečiai būtų aktyvūs, kad visi skyriai pajustų atsigavimo ir aktyvumo dvasią, nes tik taip galime eiti link pergalės ir dirbti žmonių labui“, – teigė kandidatė į LSDP pirmininko postą.

Vilija Blinkevičiūtė

Savo kandidatūras į partijos lyderio poziciją iškėlė ir V. Blinkevičiūtės kolega Europos Parlamente Juozas Olekas, politologas Liutauras Gudžinskas bei Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas.

„Be galo stiprų palaikymą jaučiu. Kovo 5 dieną apsisprendžiau, jog privalau dalyvauti partijos pirmininko rinkimuose, nes manau, kad kai sudėtinga situacija ir Lietuvoje, ir partijoje, turi ateiti moteris. Labai didelį palaikymą jaučiu iš eilinių partijos bičiulių, kurie dėkoja ir džiaugiasi, kad pagaliau Vilija apsisprendė“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Šiuo metu partijai, atsistatydinus Gintautui Paluckui, laikinai vadovauja Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius. Pastarasis savo palaikymą išreiškė J. Olekui.

„Kad yra daugiau kandidatų, yra įvairių nuomonių – vieni remia vienus, o kiti kitus, tai puiku. Vadinasi, kad socialdemokratų partija nėra vieno asmens partija – taip ir neturi būti. Tiesiog mes esame bendraminčiai, mus vienija ta bendroji mintis ir idėja“, – komentavo V. Blinkevičiūtė.

Juozas Olekas

Cesiulis: turime unikalią progą

Savo ruožtu Alytaus miesto meras N. Cesiulis Delfi teigė manantis, kad socialdemokratai turi unikalią galimybę pirmą kartą partijos istorijoje lydere išsirinkti moterį.

„Jei darytume rinkimus bet kuriame Lietuvos mieste ir kandidatuotų ponas Olekas ar kiti kandidatai ir Vilija, aš manau, kad gyventojai žymiai labiau palaikytų V. Blinkevičiūtę. Čia mano nuomonė. Matydamas, kiek ją palaikė Europos Parlamento rinkimuose, manau, kad ji turi didesnius šansus laimėti ir vadovauti partijai“, – sakė N. Cesiulis.

Jis V. Blinkevičiūtę įvardijo kaip ambicingą, patirtį turinčią politikę.

„Aš manau, kad yra patirtis, gebėjimas bendrauti, komunikuoti su skyriais ir tikrai Vilija partijoje turi labai didelį palaikymą. Tikrai padėsiu vadovauti štabui ir būsiu šalia Vilijos, einant į jos pergalę“, – pažymėjo N. Cesiulis.

Nerijus Cesiulis

Pirmasis LSDP pirmininko rinkimų turas vyks balandžio 22–25 dienomis. Dviejų metų kadencijai pirmininką renka visi partijos nariai. Naujasis LSDP pirmininkas bus patvirtintas gegužės 29 dieną vyksiančio suvažiavimo metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)