Sausio mėnesį Prezidentūroje vyko M. Gimbutienės šimtmečiui skirta konferencija „Stiprybės semiuosi iš Lietuvos“, kurią inicijavo ir globojo ponia D. Nausėdienė.

Siekiant populiarinti šios žymios mokslininkės darbus ir idėjas buvo paskelbtas rašinių konkursas moksleiviams „Stiprybės semiuosi iš Lietuvos“, kuriame dalyvavo gimnazistai iš Lietuvos ir užsienio.

„Nėra Lietuvos čia ar ten, mes visi esame viena Lietuva“, – nuotoliniame susitikime sveikindama jaunuolius sakė D. Nausėdienė ir pasidžiaugė, kad M. Gimbutienės idėjos yra ne tik prisimenamos, bet ir suprantamos bei puoselėjamos, kad jos įkvepia jaunąją kartą.

Kaip teigiama Prezidentūros pranešime, pokalbyje moksleiviai dalijosi mintimis apie tai, ką jiems reiškia laisvė, gimtinė, lietuvių kalba. Vieni sakė svajojantys apie laisvą, kuriančią, lyderiaujančią valstybę, kiti prisipažino, kad lietuvių kalba jiems skamba kaip daina, net tada, kai nedainuoji.

Pirmoji ponia dėkojo mokytojams, kurie Lietuvoje ir visame pasaulyje dirba lietuvybės labui.

„Jūs esate Mokytojai iš didžiosios raidės, ačiū Jums“, – sakė D. Nausėdienė.

2021-ieji Lietuvos Respublikos Seimo sprendimu paskelbti M. Gimbutienės metais. Ši sukaktis minima ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje – 2021-uosius šios iškilios mokslininkės metais taip pat paskelbė ir UNESCO, primenama Prezidentūros pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)