Prieš grįžimą į mokyklas, pedagogų ir mokinių namų ūkiai bei mokyklos darbuotojai bus testuojami kaupinių būdu. Ketvirtadienį prasidedančiame „Vyturio“ pradinės mokyklos testavime planuojami 355 kaupiniai – vaikų ir mokyklos darbuotojų, galinčių turėti kontaktą su mokiniais, namų ūkių. Šiai mokyklai bus skirti 3 punktai po 4 pamainas. Panašios tyrimų apimtys planuojamos ir kitose mokyklose.

„Šiandien pradedame dar vieną labai svarbų saugaus grįžimo į kontaktinį ugdymą etapą. Testavimo kaupiniais procesas šiose trijose mokyklose bus toks pat kaip ir Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijos atveju. Pirmuoju etapu kaupinio principu tirsime mokinių ir pedagogų namų ūkius, antruoju tokius tyrimus po 4–7 d. atliksime tik mokiniams ir pedagogams pačioje ugdymo įstaigoje. Mūsų visuomenės sveikatos specialistai visu pajėgumu įsitrauks į šį procesą, todėl tikime, kad pirmojo bandymo patirtis ir dar glaudesnis visų šalių bendradarbiavimas padės greičiau grįžti į kontaktinį ugdymą“, – teigia Vilniaus visuomenės sveikatos biuro „Vilnius sveikiau“ direktorė Guoda Ropaitė-Beigė.

Kaip ir bandomojo projekto Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje metu, taip ir dabar namų ūkiai kvietimo testuotis sulauks SMS žinute, pagal mokyklų pateiktus sąrašus.

Ištyrus kaupinių būdu ir paaiškėjus, kad nė vienas iš namų ūkio neserga COVID-19, vaikas jau kitą savaitę galės vykti į mokyklą. Vis dėlto, jei būtų nustatyta, kad kaupinyje yra teigiamas koronaviruso rezultatas, visas namų ūkis būtų kviečiamas atlikti kontrolinį PGR testą.

Savivaldybės pranešime primenama, kad vasario 22 d. Vilnius pirmasis šalyje atvėrė mokyklą kontaktiniam ugdymui. Tąkart į mokyklą grįžo per 600 mokinių, o po penkių dienų atlikus pakartotinį testavimą kaupinių būdu nenustatytas nė vienas COVID-19 atvejis.

Vilniaus pavyzdžiu seka ir kiti Lietuvos miestai – šią savaitę apie norą taikyti tokį patį mokyklų atvėrimo modelį, koks išbandytas Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazijoje, pareiškė 26-ių savivaldybių mokyklos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)