Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas Kovo 11-ąją dalyvaus gėlių padėjimo ceremonijoje prie šiai dienai skirto paminklo „Žinia“ Nepriklausomybės aikštėje.

Kovo 11 d., demonstruodami NATO pasirengimą ir solidarumą, per visą šalį, planuojama, praskris Jungtinių Amerikos Valstijų orlaivis KC135, lydimas NATO oro policijos misiją Baltijos valstybėse vykdančių pajėgų – dviejų Italijos naikintuvų „Eurofighter Typhoon“. Kaip skelbia Krašto apsaugos ministerija, virš Gedimino prospekto Vilniuje orlaiviai, planuojama, praskris apie 12 valandą.

Taip pat tradiciškai jau 12-ąjį kartą Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnai Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną pasitiks budėdami ir kūrendami laužą. Šiais metais jis kitoks – dėl visų mūsų saugumo Vilties laužas bus uždegtas Karo akademijoje. Jį įkurs krašto apsaugos ministras A. Anušauskas, akademijos viršininkas plk. Juozas Kačergius ir Kariūnų bataliono atstovas. Prie jo savo istorijomis dalinsis kariai, kaip suderinti civilio gyvenimą ir pareigą Tėvynei, papasakos šauliai Gabrielius Liaudanskas-Svaras ir Justina Ragauskaitė. Su kariūnais dainuos Andrius Mamontovas, savo dainas pristatys Vidas Bareikis, kiti atlikėjai.

1990 m. kovo 11-ąją Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamasis Seimas priėmė Nepriklausomybės Atkūrimo Aktą, kuriuo baigė pusę amžiaus trukusią mūsų valstybės okupaciją. Aktas „Dėl Lietuvos nepriklausomos valstybės atstatymo“ skelbė, kad Aukščiausiosios Tarybos deputatai, reikšdami „Tautos valią, nutaria ir iškilmingai skelbia, kad yra atstatomas 1940 metais svetimos jėgos panaikintas Lietuvos Valstybės suvereninių galių vykdymas, ir nuo šiol Lietuva vėl yra nepriklausoma valstybė. Lietuvos Tarybos 1918 m. vasario 16 d. Nepriklausomybės aktas ir 1920 m. gegužės 15 d. Steigiamojo Seimo rezoliucija dėl atstatytos Lietuvos demokratinės valstybės niekada nebuvo nustoję teisinės galios ir yra Lietuvos Valstybės konstitucinis pamatas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)