Kaip po Vyriausybės posėdžio sakė premjerė, labai svarbu, kad nuo 2021 m. vasario 22 d. iki 2021 m. kovo 31 d. mišrų ugdymo būdą vykdysiančios mokyklos užtikrintų reguliarų pedagogų testavimą dėl COVID-19.

„Kol kas vyksta atvėrimas naudojant kaupinių metodą, kuris, manau, turės būti naudojamas mokyklose, kur vaikų yra daug. Galbūt mažesnėse mokyklose bus galimi ir kiti sprendimai, tačiau tam reikėtų sutarti, kad pedagogai, kurie nesivakcinavo, reguliariai testuotųsi. Reikia, kad mes tikrai žinotume, jog dirbti yra saugu, kad pedagogai žinotų, jog dirbti yra saugu“, – po trečiadienį vykusio Vyriausybės posėdžio sakė I. Šimonytė.

„Galbūt su kitais reikalavimais, kitais algoritmais tos mokyklos galėtų pradėti veikti šiek tiek vėliau. Tačiau tą mes spręsime, kuomet spręsime dėl atskirų savivaldybių galimų veiklų išplėtimo. Pradinis ugdymas turbūt yra viena iš aktualiausių temų, kurios šiame kontekste yra svarstomos“, – pažymėjo premjerė.

Vyriausybė trečiadienį nutarė keisti kai kurias įvesto karantino taisykles. I. Šimonytės vadovaujamo Ministrų Kabineto sprendimu, kai kurioms savivaldybėms savo pasirinktose ugdymo įstaigose nuo 2021 m. vasario 22 d. iki 2021 m. kovo 31 d. bus leidžiama vykdyti ugdymą pagal pradinio ugdymo programą mišriu būdu, nuolat atliekant testus dėl COVID-19 ir laikantis saugumo reikalavimų. Tokia tvarka iki šiol buvo taikoma Vilniuje esančioje Kunigaikščio Gedimino progimnazijoje.

Į patvirtintą sąrašą pateko Akmenės rajono, Alytaus miesto, Birštono, Biržų rajono, Kauno miesto, Kazlų Rūdos, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, Marijampolės, Mažeikių rajono, Pakruojo rajono, Palangos miesto, Panevėžio rajono, Plungės rajono, Radviliškio rajono, Raseinių rajono, Rietavo, Šakių rajono, Šalčininkų rajono, Šiaulių miesto, Širvintų rajono, Švenčionių rajono, Vilkaviškio rajono, Vilniaus miesto ir Vilniaus rajono savivaldybės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)