„Dėl „AstraZeneca“ noriu pasakyti, kad vakcina yra saugi, kitaip ji nebūtų registruota Europos Sąjungoje. Tai, kad buvo išimta iš vakcinavimo viena konkreti partija, dėl kurios buvo gauta informacija, dėl tos konkrečios partijos ir spręsime tada, kai gausime informaciją apie tą konkrečią partiją“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje trečiadienį teigė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad Valstybinė vaistų kontrolės tarnyba, sulaukusi informacijos iš Austrijos kompetentingos institucijos, rekomendavo laikinai sustabdyti vakcinos „AstraZeneca“ serijos ABV5300 naudojimą.

Austrijos federalinė sveikatos priežiūros tarnyba (BASG) gavo du pranešimus, galimai susijusius su vakcinacija iš tos pačios „AstraZeneca“ vakcinos partijos. Šiuo metu atliekamas tyrimas – tiriamos dvi įtariamos nepageidaujamos reakcijos Austrijoje – trombozė ir plaučių embolija.

SAM ir tarptautiniai ekspertai pabrėžia, kad objektyvių priežasčių jaudintis ar nerimauti nėra. Remiantis klinikinių tyrimų duomenimis, tromboembolija nėra priskirta prie tipiškų „AstraZeneca“ vakcinos šalutinių poveikių. Inicijuota tarptautinė šalutinio poveikio ataskaitų analizė taip pat nerodo anksčiau pasitaikius panašių atvejų. Siekiant užtikrinti visuomenės saugumą ir išsklaidyti abejones, siekiama patikrinti bet kokią prielaidą, susijusią su vakcinų saugumu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (154)