Ministras spaudos konferencijoje pranešė, jog Lietuvą jau pasiekė greitieji antigenų testai.

„Šią savaitę mobiliuose punktuose ir asmens sveikatos priežiūrios įstaigose pradedamas testavimas greitaisiais antigenų testais. Čia tie garsieji testai, kurių ilgą laiką neturėjome. Nuo šiol skirtingos visuomenės grupės galės tirtis šiais testais“, – sakė ministras.

Lietuvą jau pasiekė 120 tūkst. tokių testų. Šalį šie testai pasieks ir vėliau.

„Norisi pasakyti, kad visus 2021 metus savo testavimo programoje turėsime pilnai užtikrintą antigenų testų kiekį“, – sakė jis.

A. Dulkys teigė, kad vakcinacijos tempai po truputį didėja, pasiekiami maži rekordai.

„Po truputį vakcinacijos centrai įgauna pagreitį, aišku, ne visur tolygiai“, – teigė ministerijos vadovas. Jis teigė, kad ieškoma galimybių, kaip sulyginti vakcinavimą.

„Situacija gali neraminti“

Estijoje ketvirtadienį įvedamas itin griežtas karantinas, epidemiologinė situacija ten keitėsi greitai, ir ne į gerąją pusę.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys teigė, kad situacija gali neraminti ir Lietuvoje. Bet negali veikti tik draudimų priemonės.

„Situacija gali ir neraminti. Tačiau mes taip ir norėjome pagal savo pandemijos valdymo planą. Kad negali veikti priemonės visada tik draudimų, įrankių dėžė turi būti kur kas platesnė. Per tą laiką vyko keletas reikšmingų dalykų. Pirmas, didėja pačių rizikingiausių visuomenės grupių imunizacijos laipsnis. (…) Kitas dalykas, mes pradėjome naudoti serologinius, antigenų testus. Kadangi pagerėjo pas mus sergamumo situacija, atsivėrė daugiau galimybių laboratorijose, bandome profilaktinį tyrimą plėsti, norime tobulinti židinių valdymą“, – dabar naudojamas priemones karantino vardijo ministras.

Jis teigė, kad šiuo metu valdžia juda link „taškinių, tikslinių“ priemonių, bet ne einama ribojimų visos šalies mastu keliu.

„Taip, yra rizika, kad mums gali būti netikėtumų dėl viruso mutacijų, skaičių blogėjimo. Karantino režimo priemonių keitimo plane numatyta, tada reikėtų grįžti ir vėl svarstyti tam tikrus apribojimus. Bet labai šito nesinorėtų“, – trečiadienį sakė ministras A. Dulkys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)