Šventinę kovo 11-osios dieną sinoptikas aiškino, kad debesų daugės, ypač vakarinėje šalies pusėje ir antroje dienos pusėje.

„Iki vakaro vakariniuose rajonuose jau kai kur pradės snigti. Taip pat stiprės ir pietryčių, pietų vėjas, daug kur šalyje vėjo gūsiai pasieks 15-20 m/s. Kadangi papuls gūsingas vėjas ir pasirodys sniegas, vakarų Lietuvoje vietomis ir pūstys.“

Ketvirtadienio naktį, sakė jis, spustelėjęs šaltukas atlėgs, tačiau dieną šilumos bus ne tiek ir daug. Daugelyje vietovių sušils iki 1-3 laipsnių šilumos, o pietvakarių Lietuvoje kai kur iki 4 laipsnių šilumos.

„Štai rytų Lietuvoje vietomis užsiliks ir nulinė temperatūra. Penktadienį Atlanto ciklonas dar didesnę įtaką turės Lietuvos orams, taigi orai dar labiau subjurs. Numatomi krituliai, naktį daugiausia snigs, o kai kur bus ir smarkus sniegas.

Dieną taip pat bus tokie mišrūs krituliai: ir šlapdriba, ir lietus, o be to, naktį ir rytą išliks gūsingas vėjas, taigi, reikia laukti kai kur ir pūgos, ir pustymo, taip pat ir plikledžio.“

Jo teigimu, naktį pietų, pietvakarių vėjo gūsiai daug kur sieks 15-20 m/s, tik dieną po truputį vėjas rims.

„Kai kur vėjo gūsiai užsiliks 15-17 m/s. Šiluma bus tokia simbolinė, vis dėlto bus daugiau šalčio nei šilumos. Taigi, žemiausia temperatūra naktį bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 1 šilumos, o dieną vos 2-7 laipsniai šilumos. Tikro, tokio rimto pavasario kol kas nematysime“, – apibendrino sinoptikas.

Taip pat primename, kad meteo.lt duomenimis, kovo 13-os naktį vietomis, dieną daug kur krituliai, vyraus šlapdriba. Naktį kai kur plikledis. Vėjas pietvakarių, pietų, 8–13 m/s, naktį pajūryje gūsiai 15 m/s. Temperatūra naktį nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, dieną 2–7 laipsniai šilumos.

Kovo 14 d. daug kur krituliai: naktį vyraus šlapdriba, dieną – lietus. Vėjas pietinių krypčių, 8–13 m/s, naktį pajūryje, dieną daug kur gūsiai 15–18 m/s. Temperatūra naktį nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos, dieną 3–8 laipsniai šilumos.

Kovo 15 d. daug kur krituliai, vyraus šlapdriba ir lietus. Vėjas pietvakarių, vakarų, 8–13 m/s, naktį vietomis gūsiai 15–17 m/s. Temperatūra naktį 0–3, dieną 2–7 laipsniai šilumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)