Trečiadienį šis projektas, kurį pateikė Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS) atstovaujanti Seimo narė Rita Tamašunienė, įveikė pirmąjį laiptelį Seime – pritarimą po pateikimo. Už projektą, kurį toliau planuojama svarstyti balandžio 20 d., po pateikimo balsavo 68 Seimo nariai, prieš buvo 7, susilaikė 55 parlamentarai.

Įstatymo pataisomis numatoma, kad asmenims, sulaukusiems 70 metų amžiaus ir vyresniems, vaistai ir medicinos pagalbos priemonės būtų kompensuojamos ir asmeniui nereikėtų primokėti.

Šiuo metu tokia galimybe naudojasi senjorai nuo 75 metų.

Susidarius skirtumui tarp bazinės kompensuojamųjų vaistų ar medicinos pagalbos priemonių kainos ir mažmeninės kompensuojamųjų vaistų ar medicinos pagalbos priemonių kainos, asmenims šis skirtumas būtų kompensuojamas iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto lėšų.

Tikimasi, kad priėmus įstatymo pataisas pagerėtų senjorų gyvenimo kokybė, atsirastų daugiau pajamų būtiniausiems poreikiams.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas konservatorius Mykolas Majauskas šiuo metu siūlė vertinti biudžeto galimybes įgyvendinti tokias pataisas, tačiau ateityje siūlė siekti, kad visi pensininkai turėtų galimybę gauti nemokamus vaistus ir medicinines priemones.

Įstatymo pataisų autorių skaičiavimais, jų įgyvendinimas pareikalaus apie 5 mln. eurų metams.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)