Rytiniuose ir šiauriniuose rajonuose trumpai ir negausiai pasnyguriuos. Bus slidu, nes temperatūra įdienojus pasiskirstys nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Žvarbus vėjas daugiausia pūs iš šiaurės vakarų, rims iki apysmarkio.

Antradienį mūsų šalis pateks į aukštesnio slėgio lauką. Naktį bus nepastoviai debesuotą, dieną pradedant šiaurės vakariniais rajonais debesuotumas didės.

Kritulių tikimybė šią parą išliks minimali. Kelius ir šaligatvius slidins plikledis. Vidutinio stiprumo šiaurės vakarų vėjas kryps iš vakarų, o dieną pasisuks iš pietvakarių.

Temperatūra naktį pažemės iki 4–9 laipsnių šalčio, ten kur ilgesniam laikui pragiedrės oras atšals ir iki 11 laipsnių. Dieną sulauksime nuo 2 laipsnių šalčio rytiniuose rajonuose iki 3 laipsnių šilumos pajūryje.

Trečiadienio naktį priartės mažai aktyvus atmosferos frontas, tad žymesnio sniego dar nenumatoma. Temperatūrai nukritus iki 3–8, pajūryje 0–2 laipsnių šalčio, teks saugotis plikledžio. Pietvakarių vėjas taps vos juntamas.

Dieną atmosferos frontas su krituliais slinks per šalį ir daugelyje rajonų pažers nedidelio sniego. Kai kur tarp snaigių pasirodys ir lietaus lašai. Stiprėjant vakarų vėjui kai kuriose vietovėse pustys. Termometrai popietę rodys 0-4 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienio naktį truputį pasnigs tik vietomis. Naktį ir rytą formuosis plikledis, kai kur matomumą mažins rūkas. Pietvakarių, pietų vėjas pūs 5-10 m/s greičiu. Temperatūra svyruos tarp 2–7 laipsniai šalčio.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną situacija sudėtingės. Iš vakarų artėjantis galingas ciklonas atneš kritulių, daugiausia sniego pavidalu.

Pietų, pietryčių vėjas stiprės, nuo vidurdienio jo gūsiai vakariniuose rajonuose sieks 15–17 m/s. Daugelyje rajonų pustys, kai kur kils trumpo pūgos. Temperatūra kils iki 0–5 laipsnių šilumos.

Penktadienį mes atsidursime ciklono pietinėje dalyje, kur ūžauja stipriausias vėjas.

Naktį daug kur gūsiai sieks 15–18 m/s, dieną net 16–21 m/s. Krituliai bus įvairiausi - naktį sniegas, šlapdriba pereinanti į lietų, o dieną jau daugiausia lis.

Pirmoje nakties pusėje vietomis pustys, kils pūgos, bus slidu. Temperatūra naktį pasiskirstys nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos, dieną oras šils 3–8 laipsnių šilumos.

Savaitgalį vėjas išliks gūsingas, bet jau ne toks stiprus, kaip penktadienio dieną. Kritulių taip pat neišvengsime, o temperatūros pokyčiai bus menki.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)