Lietuvos Valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI) kreipėsi į atsakingas Baltarusijos institucijas, prašydama pateikti informaciją apie saugos situaciją Baltarusijos atominėje elektrinėje.

Oficialios informacijos iš Baltarusijos atsakingų žinybų šiuo metu nėra gauta, informuoja Lietuvos Radiacinės saugos centras.

„Radiacinis fonas Lietuvoje nepakitęs. Ankstyvojo perspėjimo ir informavimo sistemos (RADIS) teikiami aplinkos dozės galios matavimo rezultatai yra nuolatos stebimi, todėl apie bet kokį gręsiantį pavojų, susijusį su radioaktyviųjų medžiagų pasklidimu aplinkoje, gyventojai būtų informuoti nedelsiant“, – skelbiama Radiacinės saugos centro pranešime.

Radiacinio fono Lietuvoje stočių teikiamus duomenis nuolatos (24/7) stebi Radiacinės saugos centro specialistai, taip pat duomenų kitimą gali stebėti ir kiekvienas gyventojas šioje nuorodoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (745)