Apžvalgininkas Tadas Ignatavičius laidoje tikino, kad kol kas gana sunku vertinti, kokios priežastys nulėmė tokius didelius pokyčius Nausėdos komandoje.

„Galima aiškinti paprastai, kad tai tam tikras atvėsimas vieni nuo kitų – Nausėdos nuo savo patarėjų ir komandos. Čia šiek tiek šmaikštaujant, o iš esmės kalbant apie tai, kas vyksta, reikėtų atsakyti į kelis klausimus – ar žmonių kaita reiškia, kad žmonės Nausėdos komandoje susiduria su kažkokiais ypatingais sukrėtimais, kažkokia turbulencija, ar ten liepsnoja gaisrai, kurių nepajėgia užgesinti prezidento atstovai spaudai, patarėjai ar kanclerė, tai turbūt, kad ne.

Kitas klausimas, ar dabar vykstantys pasikeitimai reiškia, kad dabar matysime kažkokį ypatingą pokytį, proveržį, tai turbūt, kad irgi ne. Aišku, svarbu pastebėti, kad šie pokyčiai, komandos pergrupavimas vyksta tam tikrų prezidento nesėkmių, švelniai tariant kluptelėjimų fone, bet ar juos galėjo nulemti šie pasitraukiantys nariai, labai abejočiau“, – sako apžvalgininkas.

Tadas Ignatavičius

Paklausus, kokie gali būti pagrindiniai Nausėdos kluptelėjimai ir nesėkmės, apžvalgininkas tikino, kad visoms nesėkmėms išvardyti, ko gero, neužtektų visos laidos.

„Matome, kad pastaruoju metu Nausėdai nelabai sekasi. Jeigu pradėsime vardinti visus kluptelėjimus, mums neužteks visos laidos. Į tam tikrą nesėkmių ruožą prezidentas yra patekęs, tiesiai kalbant, klausimas, ar tai yra prezidento komandos problema, ar paties prezidento – toks turėtų būti klausimas. Akivaizdu, kad su tais kluptelėjimais ir nesekmėmis sunku susidoroti ir pačiam prezidentui, ir jo komandai. Komanda yra pakankamai silpna, apie tai buvo kalbėta jau nuo tada, kai apie ją buvo paskelbta. Buvo kalbama, kad komanda galėtų būti stipresnė, nes prezidentas pats turi mažai patirties, jam būtų lengviau, ir prezidentas turėjo pratintis prie naujo vaidmens, kuris yra sudėtingas“, – taip pat laidoje kalbėjo pašnekovas.

Įvardijo silpniausią pusę

Politologė Rima Urbonaitė laidoje Delfi diena sako, kad šiomis dienomis teko išgirsti nemažai spekuliacijų, kas nulėmė tokius pokyčius Nausėdos komandoje.

„Yra du scenarijai: arba rūmų šeimininko netenkina komanda, arba kai kurių komandos narių netenkina rūmų šeimininkas. Galime matyti du visiškai skirtingus scenarijus, kuris iš jų tikrasis – sunku pasakyti, bet aš išgirdau labai daug spekuliacijų, kad su šiuo, jeigu taip galima išsireikšti update' u (atnaujinimu) komandos, kažkas kardinaliai keisis. Prezidentas nėra lego figūrėlių konstruktas, patarėjai nėra tie, kurie iš tų kaladėlių konstruoja prezidentą.

Vien pakeitus patarėjus, nepakeisi prezidento. Labai svarbu suprasti, kokia iš viso yra patarėjų funkcija. Jų funkcija iš esmės yra saugoti prezidentą, nes jam suteikiama maksimali informacija, kad jis nepasiklystų informacijos sraute, jam paruošiami tam tikri tokie šabloniukai, žinutės, kaip geriau iškomunikuoti“, – sako R. Urbonaitė.

Rima Urbonaitė

Paklausus, kokios silpniausios Nausėdos pusės, politologė įvardijo būtent klaidas komunikacinėje linijoje.

„Tave mato ir girdi pagal tai, ką tu komunikuoji. Viena silpniausių linijų, reikia pripažinti, yra komunikacinė linija. Toje linijoje matome ir didžiausias permainas. Komunikacijos grupėje turime per tokį laikotarpį paskirtą trečią žmogų, kuris turi užsiimti komunikaciniais klausimais. Tų komunikacinių klaidų sunkiai pavyksta išvengti – nuo mikro klaidų iki tokių daug rimtesnių, net strateginių klaidų.

Mikroturinys yra, elementariai tariant, tviterio nevaldymas, kai pasveikini po kelių dienų Estiją su Nepriklausomybės švente, paskui galime keltis į rimtesnį lygmenį, koks turinys yra iškomunikuojamas, kad ir vakcinacijos klausimais, kur nėra tik klaidelė, ten yra rimtas turinys ir komunikavimo pasekmės“, – laidoje kalbėjo R. Urbonaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (332)