Europos parlamentarė savo feisbuko paskyroje nurodė, kad šiandien kreipėsiį Lietuvos Lygių galimybių kontrolierių, prašydama įvertinti pono Ramūno Karbauskio elgesį, nes turi rimtą pamatą teigti, jog jo palaikoma akcija bei viešumoje nuolat kartojamos prieš Seimo narį T. Raskevičių nukreiptos mintys atitinka Lietuvos Lygių galimybių įstatymo 2 str. 7 d. numatytą priekabiavimą dėl lytinės orientacijos.

Tomas Vytautas Raskevičius yra kompetentingas, darbštus Seimo komiteto pirmininkas. Jo formuojamos darbotvarkės apima platų žmogaus teisių klausimų ratą. Žinant, kokią panieką, neapykantą iš kai kurių save krikščionimis vadinančių žmonių patiria T. Raskevičius ir kiti LGBT žmonės, keista tik tai, kad per jo vadovavimo komitetui laikotarpį LGBT bendruomenės klausimai svarstyti tik vieną kartą. Ir to karto užteko, kad jis būtų žeminamas. Faktai rodo, priekabiauja R.Karbauskis tik todėl, kad T.Raskevičius yra LGBT bendruomenės narys. Ir tai pažeidžia įstatymą.“

Primename, kad vasario 23 dieną akciją prieš Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininką organizavę piliečiai parlamento vadovei Viktorijai Čmilytei-Nielsen įteikė, jų teigimu, per 300 tūkst. žmonių parašų, kad T. V. Raskevičius būtų atleistas iš šių pareigų.

„Įteiktas reikalavimas dėl Tomo Raskevičiaus pašalinimo iš Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų, kadangi sumaišyti vieši ir privatūs interesai, žiūrima vienos siauros visuomenės grupės teisės, nėra atsižvelgiama į visuomenės daugumos interesus“, – Seime tuomet žurnalistams sakė vienas iš akcijos iniciatorių Raimondas Grinevičius.

Pasak jo, dalį visuomenės piktina ir Žmogaus teisių komiteto vadovo siūlomi įstatymų projektai.

Savo ruožtu, Seimo pirmininkė tikino, kad visuomenininkais prisistatančių asmenų iniciatyva, raginanti parlamentarą T. V. Raskevičių trauktis iš Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų, nėra peticija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1059)