„Kitą savaitę Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijoje (VESK) turėtų būti svarstomas tam tikras planas, strategija, kuri būtų taikoma konkrečioms savivaldybėms. Šiandien mes matome, kad situacija savivaldybėse yra labai nevienoda. Vienos savivaldybės juodos, kitos rausvos, o kitos ir geltonos. O tai reiškia, kad ten yra ženkliai geriau. Ten jau galima kalbėti apie įprastesnį gyvenimą. Bet į tą reikia žiūrėti labai atidžiai ir atsakingai“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

Vidaus reikalų ministrė patikslino, kad atskirose savivaldybėse karantino reikalavimai galėtų būti laisvinami skirtingu laiku.

Ji aiškino, jog kartu su tuo būtų derinami ir judėjimo ribojimai.

„Mes planuojame turėti keletą darbinių pasitarimų prieš VESK, kur įvertinsime visas rizikas. Ten, kur geresnė situacija, judėjimas ten galėtų būti laisvesnis, o kur blogiau, daugiau nei 500 susirgimų atvejų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų, ten turėtų būti atsakingiau žiūrima.

Tas priemonių paketas, kuris galėtų būti taikomas toms gerėjančioms savivaldybėms, kuriose situacija yra ženkliai geresnė, turėtų būti derinamas su tam tikrais judėjimo dalykais. Tai bus kompleksinis suderinamumas. Noriu patikinti, kad atsakingai žiūrėsime, nes kiekvienas neatsargus žingsnis gali reikšti tam tikras pasekmes“, – Žinių radijo laidoje teigė vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

Delfi primena, kad karantinas visoje Lietuvoje yra pratęstas iki kovo 31 dienos. Iki kovo 15 dienos pratęsti ir judėjimo ribojimai tarp savivaldybių. Visgi, jau praėjusią savaitę buvo atlaisvintas judėjimas žiedinių savivaldybių viduje.

Ministrų kabinetas trečiadienį nusprendė dar švelninti karantiną. Atlaisvinti ribojimai kontaktams su kitais namų ūkiais atviroje erdvėje, leidžiamos tam tikros veiklos lauke. Leidžiami ir renginiai, neišlipant iš automobilio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (251)