Laisvinimai atvirose erdvėse

Jau nuo šio šeštadienio, kovo 6 dienos įsigalios šie karantino pakeitimai:

  • Atvirose vietose bus leidžiama susitikti ne didesnėms nei 5 asmenų grupėms arba dviejų namų ūkio nariams. Bus leidžiamos ir jų šventės atvirose erdvėse.


Ką tai reiškia, Delfi paklausė sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio atstovės spaudai Aistės Šukstos. Ji teigė, kad būriavimosi taisyklė, kuri numato, kad gali susitikti 5 asmenys, reiškia, kad gali susitikti 5 asmenys iš skirtingų namų ūkių. Tačiau jei susitinka dviejų skirtingų namų ūkių asmenys, jiems kontaktinių asmenų skaičius nebėra ribojamas.

  • Bus leidžiamos sporto, laisvalaikio ir pramogų paslaugos atvirose erdvėse, vienu metu teikiamas ne daugiau kaip 5 asmenims, išskyrus dviejų šeimų ir (ar) dviejų namų ūkių narius.
  • Taip pat bus leidžiami renginiai, kurių metu neišlipama iš automobilio. Nurodoma, kad automobilyje turi būti ne daugiau nei 2 asmenys, išskyrus vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narius.
  • Nuo šeštadienio bus leidžiama vykdyti neformaliojo vaikų ir suaugusiųjų švietimo užsiėmimus atvirose erdvėse, kai dalyvauja ne daugiau kaip 5 asmenys.
  • Patvirtinti atlaisvinamai ir pažintiniams takams, parkams, muziejams, galerijoms ir kitoms ekspozicinėms erdvėms, zoologijos ir botanikos sodams, esantiems atvirose lauko erdvėse. Juose taip pat galės lankytis ne didesnės nei penkių asmenų ar dviejų šeimų grupės.
  • Bus leidžiama fiziškai aptarnauti lankytojus bibliotekose.
  • Leista asmenims palikti gyvenamąją vietą ne tik dėl būtinųjų paslaugų gavimo, bet kai jie palieka gyvenamąją vietą dėl bet kokių paslaugų gavimo.
  • Taip pat Vyriausybė leido ir trumpalaikius pasimatymus įkalinimo įstaigose.


Atnaujinami vairavimo egzaminai

Įsiklausiusi į kelių tūkstančių praktinio vairavimo egzamino laukiančių asmenų prašymą Vyriausybė nuo kito trečiadienio, kovo 10 dienos atnaujina visų kategorijų praktikos egzaminus.

Taip pat nuo šios dienos bus leidžiama organizuoti transporto vairavimo praktinius mokymus.

Nustatė prievolę atvykstant į Lietuvą turėti neigiamą COVID-19 testą

Vyriausybė trečiadienį posėdyje nutarė, kad visi į Lietuvą grįžtantieji ar atvykstantieji privalo turėti ne seniau nei prieš tris paras atliktą tyrimą COVID-19 ligai nustatyti ir gautą neigiamą atsakymą.

Ši tvarka įsigalios nuo kovo 10 dienos.

„Visi asmenys, grįžtantys ar atvykstantys į Lietuvos Respubliką keleivių vežimo tarptautinio susisiekimo maršrutais reguliariais, specialiais ir užsakomaisiais reisais (visų rūšių transportu), privalo turėti dokumentą (su vertimu į lietuvių, anglų ar rusų kalbą) apie asmeniui ne seniau nei 72 val. laikotarpiu prieš grįžtant ar atvykstant į Lietuvos Respubliką atliktą tyrimą COVID-19 ligai nustatyti ir gautą neigiamą tyrimo atsakymą (serologinių antikūnų tyrimų atsakymas nepripažįstamas)“, – rašoma Vyriausybės nutarime.

Be kita ko, keleivių vežimą organizuojančios įmonės privalo „užtikrinti, kad į transporto priemones nepatektų keleiviai, neturintys COVID-19 tyrimo ir gauto neigiamo tyrimo atsakymo“.

Išimtys taikomos ekipažų ir įgulų nariams, tranzitu per Lietuvą vykstantiems asmenims, asmenims iki 16 metų, taip pat paskiepytiems ar persirgusiems žmonėms, kai diagnozė patvirtinta „remiantis teigiamu SARS-CoV-2 PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu“.

Delfi primena, kad karantinas Lietuvoje įvestas iki kovo 31 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (254)