Ministras priminė, kad dar anksčiau buvo neigiamai įvertinęs metinę NVSC direktoriaus R. Petraičio tarnybinę veiklą.

„Kaip jau vasario viduryje buvo (pranešta – aut.p.), atlikau R. Petraičio tarnybinės veiklos metinį įvertinimą. Aš įvertinau tą veiklą nepatenkinamai. Vadovas, kaip tai leidžia teisės aktai, pasinaudojo ta galimybe ir kreipėsi į atitinkamą komisiją“, – antradienį po Vyriausybės posėdžio priminė A. Dulkys.

Pasak jo, vakar darbo dienos pabaigoje jis gavo minėtos komisijos išvadas.

„Jos patvirtina mano matymą ir mano vertinimą, todėl dar šiandien pasirašysiu įsakymą, kuriuo R. Petraitis yra atleidžiamas iš pareigų nuo kovo 10 d. imtinai. Laikinai, kol spręsime nuolatinio vadovo klausimą, vadovo pareigas eis Giedrė Aleksienė – ji šiuo metu yra šio centro Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja“, – pažymėjo sveikatos apsaugos ministras.

Delfi primena, kad patikrinus NVSC duomenis, praėjusių metų gruodžio pabaigoje buvo aptiktos 804 neapskaitytos mirtys, susijusios su koronavirusu.

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys tuomet paprašė R. Petraičio pateikti atsakymus į klausimus, susijusius su minėta problema ir įstaigos veiklos organizavimu.

Gavęs juos, A. Dulkys sausio pradžioje susitiko su R. Petraičiu ir informavo visuomenę, kad paragino NVSC vadovą trauktis iš einamų pareigų. Vis dėlto R. Petraitis atsisakė palikti pareigas, pavadinęs ministro raginimą politiniu.

Sveikatos apsaugos ministerija, įvertinusi situaciją, atliko patikrinimą dėl R. Petraičio galimo tarnybinių pareigų pažeidimo ir skyrė jam papeikimą.

Eltai praėjusią savaitę atsiųstame komentare buvo teigiama, kad R. Petraitis sprendimą dėl tarnybinės nuobaudos paskyrimo ketina apskųsti teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (149)