„Turime Europos Komisijos prašymą solidarizuotis ir laikinai paskolinti vakcinų Austrijai, Čekijai ir Slovakijai, prašymas grindžiamas itin bloga šiuo metu epidemiologine situacija ir dideliu mirtingumu šiose šalyse“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Pasak jo, kiekviena iš šių šalių prašo joms šiuo metu skirti po 100 tūkst. papildomų vakcinų dozių, ir šį skaičių proporcingai paskirsčius visoms Europos Sąjungos šalims „Lietuvai čia tektų prisidėti nepilnai dviem tūkstančiais dozių“.

Kaip pažymėjo ministras, tokiu sprendimu Lietuvą šios vakcinų dozės tiesiog pasiektų keliomis savaitėmis vėliau, nei buvo planuota.

„1 tūkst. 860 vakcinos dozių būtų pristatytos šiek tiek vėlesniu terminu, bet tą patį ketvirtį. Lietuvai kiekiai nesikeičia, tik bus keletu savaičių vėliau“, – teigė A. Dulkys.

Premjerė Ingrida Šimonytė pažymėjo, kad Lietuva skolina vakcinas, kurios dar nėra gautos: „Mes kai kurių terminų gavimą pavėlinsim, kad padėtumėm kai kurioms šalims, bet kiekiai ir toliau bus tie patys“.