„Istorija jau praėjusią savaitę buvo nemažai aptarinėjama viešoje erdvėje dėl kolegos vizito Sakartvele ir jo pasisakymų ten. Valdyboje mes šiandien išklausysime žodžiu jo kelionės ataskaitą, tai nėra visiškai įprasta praktika, bet šiuo atveju manėme, kad ji būtų prasminga“, – LRT radijui teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Visgi Seimo pirmininkė teigia nematanti priežasčių Ž. Pavilionį šalinti iš komiteto pirmininko pareigų. Parlamento vadovė atkreipia dėmesį, kad šios kadencijos Seime iniciatyvos dėl vieno ar kito Seimo nario pašalinimo iš komiteto ar kvestionavimo jo veiklos yra labai dažnos.

„Šiuo atveju aš nematau priežasčių, kodėl Žygimantas Pavilionis turėtų būti, tarkim, šalinimas iš komiteto pirmininkų, net jei jo pasisakymai kažkam užkliuvo, nepatiko ar atrodė nepakankamai diplomatiški. Tai yra Seimo nario darbo dalis. Manau, kad šiandien Valdyboje išklausysime ir turėsime progą užduoti jam klausimų, tačiau priežasties ar pakankamos priežasties diskutuoti apie kažkokius tokius veiksmus aš nematau“, – akcentavo ji.

„Tolesnių veiksmų imtis aš kol kas priežasčių nematau. Taip, mes esame labai aktyvūs ir artimi Sakartvelo draugai, mūsų šalys yra labai artimos, mes esame padėję jiems praeityje ir natūralu, kad mūsų politikai, politikai, kurie turi įdirbį užsienio reikaluose, asmeninių ryšių, jie aktyviai dalyvauja ir dabartinėje situacijoje. Ir tame aš nematau nieko blogo“, – sakė politikė.

Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Ž. Pavilionis vasario 19–22 dienomis viešėjo Sakartvelo sostinėje Tbilisyje. Seimo valdybai pritarus, jis ten vyko palaikyti Sakartvelo siekį atnaujinti politinį dialogą ir stabilizuoti padėtį šalyje, tačiau grįžęs į Lietuvą sulaukė dviprasmiškų reakcijų dėl esą netinkamos retorikos, primena ELTA.

Apie diskusijas sukėlusį Ž. Pavilionio vizitą į Sakartvelą kritiškai atsiliepė Prezidentūra. Prezidento vyriausiosios patarėjos Astos Skaisgirytės teigimu, tarpininkauti į politinę krizę patiriančią Pietų Kaukazo valstybę siųstas konservatorius su jam patikėta misija nesusitvarkė. Patarėja sutiko, kad Seimas turėtų įvertinti neigiamo dėmesio sulaukusį Ž. Pavilionio vizitą į Sakartvelą.

Tuo tarpu opozicinė Socialdemokratų partija oficialaus vizito metu Sakartvele sankcijomis šaliai grasinusį URK pirmininką Ž. Pavilionį paragino trauktis iš einamų pareigų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)