„Mes esame kur kas geresnėje situacijoje nei buvome tuomet, kai Vyriausybė pradėjo dirbti gruodžio mėnesį. Manau, kad tai yra akivaizdu“, – „Žinių radijui“ sakė G. Landsbergis.

„Kita vertus, situacija yra stipriai trapi“, – pažymėjo konservatorių lyderis. Pasak jo, situacijos trapumą labai gerai iliustruoja tai, kaip britiškosios atmainos koronavirusas paveikė kelias kitas ES valstybes.

„Mes matome, kas atsitiko Slovakijoje ar Čekijoje, kurios 3 mėnesius buvo uždarytos kaip ir Lietuva. Tačiau pradėjo siausti britiškoji atmaina, ir tai valstybes visiškai parklupdė ant kelių. Dabar yra dramatiška situacija abiejose valstybėse, jos kreipėsi pagalbos: joms trūksta medikų, priemonių“, – teigė politikas, kartu pažymėdamas, jog būtent dėl rizikos susidurti su panašiomis grėsmėmis Lietuva neturėtų skubėti atlaisvinti esamą karantino režimą.

„Tai kelia didelį ir pagrįstą nerimą, kad ir Lietuva, paskubėjusi atidaryti arba negalinti įtikinti žmonių, kad dar reikia šiek tiek kantrybės, mes galime atsidurti ten pat, kur buvome gruodžio mėnesį“, – teigė G. Landsbergis.

„Kaip Vyriausybės atstovas labai kviečiu visus kantrybės – palaukime dar truputėlį. Skiepų atvažiuoja daugiau, savivaldybės užtikrina neblogą skiepijimosi tempą, Europoje vis dar esame tarp pirmūnų, kurie gerai skiepijasi. Kai jau pakankamai daug žmonių turės imunitetą, tuomet galėsime atsikvėpti ir atsidaryti“, – sakė G. Landsbergis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)