„Johnson & Johnson“ vakcina išskirtinė tuo, kad pakanka vienos jos dozės. Neseniai ją leista naudoti Jungtinėse Valstijose.

„Šiandien mes nebesame priklausomi vien tik nuo „AstraZenecos“, mes netrukus jau turėsime ir ketvirtąjį gamintoją, „Johnson & Johnson“, kuris jau praktiškai Amerikoje baigia paskutinius etapus, Europoje turėtų gauti licenciją taip pat kovo mėnesį ir, ko gero, tiekimo taip pat ilgai nereikėtų laukti“, – pirmadienį žurnalistams Kaune sakė prezidentas.

Sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį pranešė, kad nuo kovo beveik ketvirtadaliu pusmečiui sumažintos „AstraZeneca“ vakcinų tiekimo apimtys, lyginant su ankstesniais preliminariais kiekiais.

G. Nausėda sakė, kad dėl šio pranešimo kol kas nėra reikalo daryti „kažkokių labai toli siekiančių išvadų“. Prezidentas sakė, kad jis kartu su kitų ES šalių vadovais nuolat spaudžia Europos Komisiją kietai derėtis su vakcinų gamintojais, kad jie laikytųsi savo įsipareigojimų.

„Aš nedaryčiau kažkokių labai toli siekiančių išvadų iš tokių vienetinių pranešimų, tikrai, patikėkite, ir mes neleidžiame nurimti Europos Komisijai Europos Vadovų Tarybos posėdžiuose, kad su gamintojais turi būti deramasi ir deramasi taip kietai, kad jie net negalvotų apie jokias kitas alternatyvas, tiktai įsipareigotų laikytis tų reikalavimų, kuriuos jie priėmė, arba laikytųsi tų įsipareigojimų, kuriuos jie turi“, – kalbėjo G. Nausėda.

Prezidentas pabrėžė, jog masinis skiepijimasis yra vienintelė sąlyga, kuri padėtų galų gale „atidaryti gyvenimą“ ir grįžti į įprastas veiklas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)