„Kaunas parodė pavyzdį ir lyderystę, parodant, kad norint, planuojant ir imantis tam tikrų sprendimų, galima įgyvendinti galbūt kai kam atrodytų ir neįgyvendinamus darbus. Šiandien mes neturime pilnų salių, nes pats vakcinavimo procesas tik įsibėgėja.

Planai, kuriuos mes keliame iki vidurvasario, Kaunui atrodo įmanomi net ir iki gegužės pabaigos. Žinoma, viskas priklauso ir nuo vakcinos apimčių. Šiandien svarbiausias klausimas, ar mes gebėsime gauti vakciną, kuri mums priklauso“, – po apsilankymo kalbėjo valstybės vadovas.

Jei taip, pasak prezidento, bus bandoma kaip įmanoma greičiau paskiepyti Lietuvos žmones.

Prakalbo apie „AstraZeneca“ patikimumą

Valstybės vadovas užsiminė ir apie visuomenėje sklandančias kalbas, susijusias su nepasitikėjimu „AstraZeneca“ vakcina.

„Galiu ramiai ir aiškiai pasakyti, kad jeigu kažkam kyla abejonių dėl „AstraZeneca“ vakcinos patikimumo, esu pasirengęs, kai ateis mano eilė, pasiskiepyti būtent „AstraZeneca“ vakcina, – pažadą suteikė G. Nausėda.

Prezidentas akcentavo, kad dėl šios vakcinos vertėtų skleisti ne gandus ir skandalus.

„Šiandien turėtų galbūt ir pats Lietuvos visuomeninis transliuotojas – LRT – tikrai skirti didelį dėmesį informavimo kampanijai. Šiandien informavimo kampanija, kuri yra centrinės valdžios dispozicijoje, tikrai turi būti aktyvesnė, labiau orientuota į žmones“, – sakė jis.

Gitanas Nausėda

Būtina ruoštis masiniam vakcinavimui

Vertindamas bendrus skiepijimo tempus, valstybės vadovas tikino, kad jie galėtų būti geresni.

„Supraskime vieną dalyką, kad tai, ką mes gauname dabar, net ir 10 tūkst. skiepijimosi per dieną atvejų, tai yra tik treniruotė prieš tikrai masinį vakcinavimą, kuris, manau, Lietuvoje prasidės jau antrąjį metų ketvirtį. Tuomet vakcinų kiekiai, kurie pasieks mus, leis skiepyti ir po 30 ir po 35 tūkstančius žmonių per dieną (..)

Šiandien tos diskusijos ir tie ginčai dėl skaičių, dėl terminų man atrodo vis labiau bepramiški, nes tiek Vyriausybė, tiek prezidentas sutaria, kad mes privalome panaudoti kaip galime greičiau visą vakciną, skiepus, kuriuos turime, ir paskiepyti žmones kaip galima greičiau. Jeigu dėl šito sutariame, tai tada turime kalbėti apie ambiciją, apie poreikį paskiepyti ir pasiruošti kur kas gausesniam skiepijimui“, – teigė prezidentas.

Anot jo, labai svarbu, kad didieji Lietuvos miestai būtų pasiruošę masiniam vakcinavimui. Kaunas yra to pasiruošimo pavyzdys.

Paklaustas, kaip vertina negerėjančius koronaviruso rodiklius, prezidentas, pateikdamas Izraelio pavyzdį, tikino, kad pagrindinis sprendimas šiuo metu yra skiepijimas.

„Kol mes kalbėsime vien tik apie karantiną, mes jokių stebuklingų receptų čia neturime. Turime aiškiai atsakyti – karantiną griežtinkime, švelninkime, turėsime, ko gero, ir trečią, ketvirtą pandemijos bangą. Skaičiuosime bangas, skaičiuosime, kada atidarome, kada vėl uždarome. Iš esmės vienas patikimas instrumentas yra skiepijimas. Tai galbūt nėra ir panacėja, šiandien sklinda atmainos ir kuo labiau mes delsime, tų atmainų gali būti daugiau, bet mes privalome daryti tai, ką galime padaryti“, – kalbėjo valstybės vadovas.

Be masinio skiepijimo ekonomikos atsivėrimo ir gyvenimo atlaisvinimo tikėtis, pasak G. Nausėdos, yra sudėtinga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (373)