„Priežiūros komitetas siūlo partijos tarybai, kaip aukščiausiajam mūsų organui tarp suvažiavimų, savo sprendimu de facto patvirtinti Gabrieliaus Landsbergio išrinkimą partijos pirmininku ketverių metų kadencijai“, – penktadienį BNS sakė Priežiūros komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas.

Anot jo, jeigu toks sprendimas būtų priimtas, per suvažiavimą gegužės pabaigoje G. Landsbergis būtų būti paskelbtas TS-LKD vadovu ir pradėtų naują kadenciją šiose pareigose.

„Arba partijos taryba, aišku, gali apsispręsti ir kitaip – kartoti procedūras iš naujo arba pratęsti valdymo organų įgaliojimus trims mėnesiams“, – teigė V. Benkunskas.

Pasak jo, TS-LKD tarybą sukviesti planuojama artimiausiu metu.

Tiesioginių ir pirmą kartą planuotų surengti atvirų partijos pirmininko rinkimų konservatoriai atsisako, nes liko vienintelis kandidatas į šias pareigas.

TS-LKD skyriai iš viso į partijos pirmininkus iškėlė 16 kandidatų, tačiau visi, išskyrus G. Landsbergį, atsiėmė savo kandidatūras, teigdami, kad esant ypatingai pandeminei situacijai, reikia susitelkimo ir vieningo darbo Seime bei Vyriausybėje, o vidinė konkurencija tam kliudytų.

G. Landsbergis TS-LKD vadovauja nuo 2015 metų.