Kaip turėtų atrodyti baras Vilniaus miesto savivaldybės dvidešimtame aukšte, dabartinių ir buvusių merų vizijos skiriasi. Susodinti jų dviejų prie bendro stalo LNK žinioms nepavyko, tad apie galimybę pasenusią posėdžių salę paversti kavine ar baru jie pasakojo atskirai.

Vilniaus meras R. Šimašius paskelbė, kad posėdžių salė su vaizdu „už milijoną“ atgyvenusi ir nepatogi. Tad bus skelbiamas konkursas ir ją išnuomos verslui, tam, kad atsidarytų baras, ar net naktinis klubas ir įpūstų gyvybės.

„Tai demonstruoja mūsų stilių, požiūrį į tai, kad erdvės turi būti išnaudojamos. Pasaulyje apie tai šnekama paskutinius keletą metų labai daug“, – aiškino Vilniaus miesto vadovas.

Ir tada prisistatė buvęs miesto meras A. Zuokas.

„Kaip tik ieškome vietos, taip gerai sutapo. Mes ieškome tokios geros, įdomios vietos. Aš ir pats galėčiau dirbti, o ir Remigijus žadėjo ateiti į atidarymą. Visi privalumai“, – juokėsi politikas.

A. Zuokas savivaldybės posėdžių salėje jau įsivaizduoja staliukus, jų skaičių erdvėje, dekoracijas – visų Vilniaus merų portretus ant sienos, o balkone – rūkomąjį.

Vilniaus miesto savivaldybės 20 aukštas

Bet yra vienas didelis „bet“.

„Įstatymas neleidžia prekiauti alkoholiu administracinės paskirties pastatuose. Bet Laisvės partija, matyt, tai pakeis“, – sakė A. Zuokas.

Vilniaus miesto vadovas R. Šimašius sako, kad apie tai jau pagalvota.

„Jeigu mes išnuomotume šitas patalpas verslui įrengti viešo maitinimo įstaigą, tai jau nebūtų savivaldybės patalpos, o kavinė, ar kažkokios kitos patalpos“, – sakė jis.

A. Zuokas kelia daugiau klausimų – skaičiuoja, kad norint šias patalpas pritaikyti barui reikėtų investuoti mažiausiai 150 tūkst. eurų. Pavyzdžiui, čia tik du tualetai.

„Per mažai tualetų. Bet gal Remigijus leistų naudotis tualetais vienu aukštu žemiau“, – svarstė A. Zuokas.

O vienu aukštu žemiau – paties R. Šimašiaus kabinetas.

„Jeigu tų dalykų trūksta, įrengsime, aišku. Arba įrengs tas, kas nuomosis“, – sakė meras.

Taip pat A. Zuokas sako, kad patekti į savivaldybės 20 aukštą komplikuota. Ar savivaldybės apsauga budės ir kas apmokės?

„Čia jau reikėtų rasti būdą, kaip koks prisiburbuliavęs lankytojas nenueitų pas merą ryte“, – teigė A. Zuokas.

R. Šimašius sako, kad visas detales turės apgalvoti tie, kurie tokiu verslu užsiima ir konkursą laimės.

„Aišku, ta ironijos gaidelė yra, bet tegul ji būna. Bet juk nebūna kvailų klausimų, tik atsakymai kartais“, – juokėsi jis.

A. Zuokas sako, kad nejuokauja, konkurse dėl baro įrengimo tikrai dalyvaus.

„Žmogus skelbia idėjas, mes čia matome galimybes, kodėl gi to nepadaryti“, – sakė A. Zuokas.