„Aš nelabai rimtai tokias kalbas vertinu, nėra pagrindo ką nors daryti. Kuo gali konservatoriai skųstis? Kokios yra Nausėdos nuodėmes? Ar dėl to, kad jis neturėtų keliauti į Briuselį? Ar dėl to, kad laimėjo rinkimus prieš Šimonytę prieš pusantrų metų?“ – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo K. Girnius.

Anot jo, kad būtų galima inicijuoti apkalta, reikėtų rimtų priežasčių, o jų, K. Girniaus teigimu, nėra.

„Gali būti, kad kai kurie konservatoriai nepatenkinti, kad jų valdžiai nelabai sekasi, bando nukreipti dėmesį nuo negebėjimo suvaldyti krizės“, – svarstė politologas.

„Nemanau, kad į tai reikėtų kreipti dėmesį, bet antra vertus, negalima neigti, kad konservatorių Vyriausybės ir prezidento santykiai yra blogi. Jie blogėja ir, jei tai nepasikeis, turėsime dar pustrečių metų įtampos“, – pridūrė jis.

Kęstutis Girnius

K. Girnius mano, kad prezidentūra jaučiasi spaudžiama, ir pagrindo tam tikrai yra.

„Konservatoriai dėl man nesuprantamų priežasčių ieško priešų, kurių nėra. Konservatorių padėtis yra puiki – opozicija silpna, manytum, kad konservatoriai labai ramiai galėtų rūpintis krizės sprendimu, o ne ieškoti tikrų ar menamų priešų“, – sakė politologas.

Toks elgesys, teigia K. Girnius, gali pakenkti patiems konservatoriams.

„Jei jie šitaip agresyviai elgsis, tai primins žmonėms, kodėl apskritai daugeliui Lietuvos žmonių konservatoriai yra visiškai nepriimtini“, – laidoje „Delfi diena“ kalbėjo K. Girnius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (236)