Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) ketvirtadienį atmetė J. Miliaus skundą dėl 2018-ųjų birželį priimto jam nepalankaus Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimo. LVAT nutartis neskundžiama.

„Teisėjų kolegija (...) išnagrinėjusi pareiškėjo apeliacinio skundo argumentus ir byloje surinktus įrodymus (...) neturi pagrindo nesutikti su pirmosios instancijos teismo išvada, kad pareiškėjo (J. Miliaus – BNS) skundas netenkintinas“, – rašoma nutartyje.

Pirmosios instancijos teismas, atmesdamas J. Miliaus skundą, teigė rėmęsis liudytojų paaiškinimais, Konstitucinio Teismo aiškinimu ir kita bylos medžiaga.

J. Milius LVAT prašė panaikinti sprendimą dėl jo atleidimo, grąžinti į VMVT vadovo pareigas bei priteisti vidutinį darbo užmokestį už kiekvieną dieną nuo atleidimo – 2016-ųjų spalio 5 dienos – iki teismo sprendimo įsiteisėjimo.

LVAT sprendimą dėl J. Miliaus skundo ketino skelbti dar 2018-ųjų rudenį, tačiau jis buvo atidėtas, kilus „esminiams teisės aiškinimo klausimams“.

J. Milius LVAT nebeprašė jo atleidimą pripažinti neteisėtu, Konstituciniam Teismui pernai gruodį nustačius, kad 2016-ųjų rugsėjo Vyriausybės nutarimas dėl jo atleidimo neprieštaravo Konstitucijai.

Teisėsauga J. Miliui buvo pateikusi įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu. Specialiųjų tyrimų tarnyba tyrė įtarimus, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti tarnybą, jog ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Generalinė prokuratūra 2019-ųjų birželį nutraukė ikiteisminį tyrimą J. Miliaus atžvilgiu.