Būtent dėl šio karantino pažeidimo – daugiau nei vieno namų ūkio bendravimo, žmonės dažniausiai gauna baudas.

Delfi pirmadienį taip pat skelbė, jog praėjusią savaitę dėl karantino pažeidimų visoje šalyje buvo nubausti 1 531 asmenys.

Anot policijos atstovo Ramūno Matonio, daugiausiai– 1048 – administracinių nusižengimų protokolų surašyta už daugiau kaip vieno namų ūkio kontaktus.

Dėl kaukių nedėvėjimo nubausti 153 žmonės, trys protokolai surašyti karantino tvarką pažeidusioms įmonėms.

Protokolai už daugiau kaip vieno namų ūkio kontaktus visą vasario mėnesį sudaro apie du trečdalius visų pareigūnų surašytų – pirmąją vasario savaitę jų buvo 1 037 iš 1,5 tūkst., antrąją – 956 iš 1,4 tūkstančio.

Tik viena išimtis

Delfi primena, kad vienintelė šiuo metu galiojanti išimtis, leidžianti susitikti daugiau nei vienam namų ūkiui – socialinio palaikymo burbulo sudarymas.

Apibrėžiama, kad vieniši arba priežiūros reikalaujantys asmenys gali susitikti ir bendrauti su kitu namų ūkiu, tačiau visiems jiems draudžiama turėti kitų kontaktų, nurodoma, kad darbas taip pat turi būti atliekamas nuotoliniu būdu.

Dėl socialinio palaikymo burbulo sudarymo buvo leidžiama keliauti į kitą šalies savivaldybę.

Kaune policija tikrina vykstančius į miestą

Kada bus leidžiama?

Pagal Vyriausybės patvirtintą karantino priemonių švelninimo planą daugiau nei 2 namų ūkiai galės susitikti tik karantino scenarijuje B, kai 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų Lietuvoje teks nuo 50 iki 100 koronaviruso atvejų, o teigiamų tyrimų dalis bus mažesnė nei 4 procentai.

Atrodo, kad šis karantino atlaisvinimas pasiektas bus negreitai. Vasario 25 dienos duomenimis 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 244,9 atvejų, o teigiamų tyrimų dalis per paskutines 7 dalis siekia 7,8 procento.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (300)