„Patyrusio eksperto patirtis ir žinios padės augti ir tobulėti mūsų jaunai komandai. Tai ypač svarbu dabar, kai penkioliktaisiais veiklos metais darome kokybinį šuolį bei plečiame ekspertų ratą. Didžiuojamės, kad tarptautiniu mastu puikiai žinomas E. Lucasas sutiko mums padėti,“ – teigė RESC direktorius Linas Kojala.

Pats E. Lucasas teigė: „Džiaugiuosi sulaukęs kvietimo prisijungti prie RESC veiklų. Kaip matome iš pavėluoto atsako į Rusijos agresiją Ukrainoje, Vakarų valstybėms dar reikia pasisemti nemažai žinių iš Baltijos šalių ekspertizės, nes jų įspėjimai neretai tampa pranašiškais.

Nepriklausomybės atkūrimo paskelbimu 1990 m. sudrebinusi visą Sovietų Sąjungą, Lietuva tapo didelė žaidėja tarptautinėje arenoje. Tačiau šis vaidmuo priklauso ne tik nuo šalies politikos lyderių, bet taip pat nuo akademikų ir idėjų kalvių įžvalgų bei ekspertizės,“ – pridėjo prie RESC komandos prisijungęs britas.

Daugiau nei tris dešimtmečius regione dirbęs užsienio korespondentu, E. Lucasas yra puikiai Lietuvoje pažįstamas dėl kryptingo darbo viešinant šalies nepriklausomybės siekį tarptautinėje žiniasklaidoje. Į Vilnių E. Lucasas atvyko gavęs pirmąją atkurtos Lietuvos Respublikos vizą Nr. 0001, dėl kurios vėliau KGB pareigūnų buvo išsiųstas iš Sovietų Sąjungos.

E. Lucasas taip pat buvo britų savaitraščio „The Economist“ vyresnysis redaktorius, yra penkių knygų autorius. 2008 m. jis parašė knygą „Naujas šaltasis karas“. Londone gyvenantis ekspertas nuo 2010 m. dirba nereziduojančiu vyresniuoju analitiku CEPA. Šiame analitiniame centre, kuris specializuojasi transatlantiniuose santykiuose, jis vadovauja Šiaurės ir Baltijos šalių saugumo programai ir leidžia analitinę apžvalgą „China Influence Monitor“ („Kinijos įtakos monitoringas“).

Rytų Europos Studijų Centras– nuo 2006 metų veikiantis analitinis centras, kurio pagrindinis dėmesys sutelktas į tarptautinės politikos procesų ir Lietuvos vaidmens juose analizę. RESC įgyvendina didelio masto nacionalinius bei tarptautinius projektus stiprindamas analitinių centrų tradicijas regione. 2021 m. RESC vysto Baltarusijos, Rytų Partnerystės, Dezinformacijos, Kinijos, JAV-Lietuvos tarptautinių santykių tyrimų programas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)