Siūloma už vandens telkinių ar pakrančių apsaugos juostų pažeidimus tveriant tvoras ar kitaip ribojant praėjimus gyventojus bausti 300-600 eurų (vietoj 30-140 eurų), o įmonių vadovus – 450-750 eurų (90-290 eurų) baudomis.

Vienas pataisų iniciatorių Linas Jonauskas BNS teigė, kad dabar baudos yra labai mažos.

„Jeigu žmogus nebaustas administracine tvarka, tai jam už nelegalų aptvėrimą taikoma pusė dabar numatytos baudos – 15 eurų. Tokios baudos yra labai mažos ir nemotyvuoja žmonių tas tvoras nugriauti“, – BNS sakė parlamentaras.

Be kita ko, anot jo, sumokėjęs baudą, žmogus tvoras „dėl akių“ laikinai nukelia, kad įtikintų pareigūnus, bet paskui vėl aptveria.

„Arba prisiaugina visokiausių krūmų, kuriais užkerta kelią praeiti palei vandens telkinį, patekti prie jo“, – teigė L. Jonauskas.

Pasak jo, jeigu Seimas pataisoms pritars, didesnės baudos bus taikomis už ežerų, upių, tvenkinių, marių aptvėrimus.

L. Jonausko teigimu, Aplinkos apsaugos departamentas pernai gavo daugiau kaip 300 pranešimų apie pakrantės apsaugos juostų pažeidimus.

Jei pataisos bus priimtos, mažesnės baudos (30-290 eurų) bus taikomos už smulkesnius pažeidimus, pavyzdžiui, ganomus gyvulius, statomus automobilius ar pilamas šiukšles. Už pakartotinai padarytus tokius pažeidimus išliks baudos nuo 50 iki 550 eurų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)