Pagal projektą, valstybės remiamų paskolų studijų kainai sumokėti palūkanos, kurios yra priskaičiuojamos studijų metais ir per penkerius metus po studijų pabaigos, būtų visiškai kompensuojamos paskolų gavėjams Vyriausybės nustatyta tvarka.

Pataisos projektą teikiantys Vytautas Gapšys, Andrius Mazuronis ir Aidas Gedvilas aiškinamajame rašte teigia, kad augant studijų kainai studijuojantys asmenys patiria didesnes išlaidas siekdami įgyti išsilavinimą.

„Siekiant sumažinti finansinę naštą mokamas studijas pasirinkusiems asmenims, siūloma padengti dalį palūkanų už valstybės remiamas paskolas studijų kainai sumokėti“, – sako iniciatoriai.

Jie pažymi, kad nors faktiškai gaunantys paskolas gali teikti prašymus ir jiems yra kompensuojamos palūkanos studijų laikotarpiu, jei tam yra pakankamai lėšų, įstatyme palūkanų kompensavimas nėra aptariamas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)