„Senjorų vakcinacija sostinėje prasidėjo pirmadienį. Karoliniškių poliklinikoje paskiepyta apie 300 žmonių“, – BNS teigė sostinės savivaldybės ryšių su žiniasklaida specialistas Paulius Vaitekėnas.

Trečiadienį vyresnio amžiaus žmonių vakcinacija tęsiama Antakalnio ir Karoliniškių poliklinikose, kur per dieną planuojama paskiepyti atitinkamai 400 ir 150 senjorų.

„Intensyviau bus skiepijama nuo kitos savaitės, kadangi ir kitose poliklinikose prasidės vakcinacija. Dabar šiose dviejose įstaigose skiepijama, nes nuo pedagogų liko vakcinų, todėl buvo galimybė pakviesti anksčiau senjorus“, – sakė P. Vaitekėnas.

Pasak jo, artimiausiomis dienomis vakcinavimo apimtys Antakalnio ir Karoliniškių poliklinikose išliks panašios.

Vilniaus savivaldybės duomenimis, pirmiausia kviečiami skiepytis 80 metų ir vyresni vilniečiai, vėliau bus skiepijami jaunesnio amžiaus grupėms priklausantys senjorai.

Paskutiniai vyresniųjų skiepijimo eilėje liks 65–69 metų gyventojai.

Vilniuje šiuo metu gyvena daugiau nei 104 tūkst. vyresnių nei 65-erių metų gyventojų.

Anot savivaldybės, vakcinos laukiantiems Vilniaus senjorams nereikia rūpintis registracija poliklinikose. Šių įstaigų darbuotojai patys susisieks su vyresnio amžiaus žmonėmis telefonu ir suderins skiepijimosi laiką. Vakcinacija yra savanoriška, o tiek vakcina, tiek skiepijimo paslauga nemokama.

Vilniuje bus skiepijami ir tie senjorai, kurie gyvenamąją vietą yra deklaravę kituose miestuose, tačiau šiuo metu gyvena sostinėje ir yra persirašę į Vilniaus poliklinikas. Kaip ir Vilniuje gyvenamą vietą deklaravę ir prie poliklinikų prisirašę senjorai, jie sulauks skambučių iš poliklinikų.

Tuo tarpu tie, kurie faktiškai gyvena sostinėje (tiek deklaravę gyvenamąją vietą, tiek to nepadarę), bet Vilniaus poliklinikose dar neprisirašė, norėdami pasiskiepyti sostinėje, nuo ateinančio pirmadienio turėtų skambinti nemokama linija 19002 ir užsiregistruoti nurodant savo vardą, pavardę, telefono numerį.

Su skambinusiais senjorais bus susisiekta.

Vilnius ruošiasi pagal galimybes pasiūlyti judėjimo problemų turintiems senjorams pavėžėjimą į vakcinacijos vietas.

Sulaukę tikslios informacijos apie skiepijimo vietą ir laiką, senjorai turėtų kreiptis dėl pavėžėjimo telefonu 85 211 25 55.

Senjorai, kurie dėl sveikatos būklės nevaikščioja, bus skiepijami namuose, atvykus sveikatos priežiūros įstaigos darbuotojui. Su šiais senjorais taip pat bus susisiekta.

Senjorų vakcinaciją antradienį pradėjo Kauno savivaldybė.

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu Lietuvoje pirmąja vakcinos nuo COVID-19 doze iš viso paskiepytas 102 tūkst. 691 žmogus, abiem dozėmis – 55 tūkst. 212 žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)