Aukšto slėgio laukas lems saulėtą ramią ketvirtadienio dieną. Įdienojus į dangaus skliautą koptelėjusi saulė nuo stogų, langų atbrailų varvins ledo varveklius. Tačiau pavėsyje oro temperatūra vis dar daug kur neperžengs 10 laipsnių šalčio padalos. Nežymiai šilčiau bus vakarinėje šalies pusėje, apie 7-8 laipsnius, o pajūryje apie 6 laipsnius šalčio. Silpnai dvelks rytų, pietryčių vėjas.

Penktadienio naktį išliks sausi, mažai debesuoti, šalti orai. Didesnis šaltis telksis rytinėje šalies pusėje, bus apie 18-21 laipsnį šalčio. Vakarų Lietuvoje temperatūra maždaug 4 laipsniais aukštesnė, apie 14-17, o pajūryje apie 10-12 laipsnių šalčio. Vakariniame šalies pakraštyje truputį stipriau ims pūsti pietryčių vėjas.

Dieną šaltis atlėgs iki 5-10 laipsnių, o pajūryje iki 3 laipsnių šalčio. Žvaliu pūs pietryčių vėjas. Vakare vakarinius rajonus aptrauks debesys, pradės snigti.

Šeštadienį vyks žymi orų kaita. Šaltį iš šalies jau pradės ginti besiskverbianti šiltų orų banga. Po nelengvos kovos lydimos sniego, šlapdribų, dieną pietiniuose, vakariniuose rajonuose jau prasidės atlydys.