Kaip posėdyje pažymėjo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, priemonių planas yra rengiamas, jame dar galimi pakeitimai.

Vienas iš ministerijos siūlymų – įteisinti vienišo asmens išmokas.

„Čia yra labai svarbu akcentuoti tai, kad mažiausias išmokas gaunančių asmenų pajamos artėtų prie minimalių vartojimo poreikių dydžio (260 eurų – aut.p.)“, – posėdyje sakė M. Navickienė.

Ministrė taip pat pažymėjo, kad bus siekiama peržiūrėti visų mokamų pensijų tikslumą.

„Siekis yra į visą pensijų sistemą žiūri kompleksiškai. Jei yra tam tikri neadekvatumai, per mažos priemokos, kiti dalykai, tai mes juos tame komplekse turime identifikuoti ir keisti“, – kalbėjo M. Navickienė.

Monika Navickienė

Pasak jos, tikimasi, kad vienišų asmenų išmokos įves „būtent tos grupės, kuri patiria didžiausią atskirtį, geresnį tolygumą tarp gaunamų pajamų“.

„Vieniši asmenys, būdami pagyvenę, patiria labai didelę skurdo riziką. Bendromis jėgomis dirbame dabar tam, kad rastume tinkamą laiko tarpą, kada galėsime pristatyti šį projektą ir kaip jis atrodys – tam, kad tos vienišų asmenų pensijos jau 2022 metais pasiektų gavėjus. Aš į šią priemonę dedu pakankamai nemažai vilčių“, – sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė.

Jai pristatant visą priemonių planą, buvo išskirtas ir tikslas „kompleksiškai įvertinti šalpos išmokų sistemą, siekiant sparčiau didinti šalpos pensijas, nepaneigiant paskatų dirbti“.

Savo ruožtu ministerijos atstovė Ugnė Užgalė antrino M. Navickienei, pažymėdama, kad vienišo asmens išmokų priemonė būtų taikli, siekiant mažinti didžiausią skurdą, kurį patiria būtent vieniši pensinio amžiaus asmenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)