Prieš savaitę vykusiame VESK posėdyje jau kalbėta apie būtinybę griežtinti atvykstančiųjų sausumos keliais kontrolę pasienyje.

„Siūlymas būtų, kad atitraukus šiek tiek nuo sienos, įrengiant tam tikrus postus medicininiais pagrindais, būtų stabdomi automobiliai ir prašoma pateikti informaciją apie turimą testą ir pateikti užpildytą formą“, – tuomet per spaudos konferencijoje sakė vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė.

Dabar VESK ketina priimti konkrečius sprendimus šiuo klausimu.

Dėl pasaulyje plintančių koronaviruso mutacijų jau sugriežtinta keleivių kontrolė oro bei jūrų uostuose.

Čia nuo praėjusio pirmadienio tikrinamos keleivių užpildytos Nacionalinio visuomenės sveikatos centro nustatytos anketos, įvertinami keleivių turimi COVID-19 tyrimų rezultatai ir jų atlikimo laikas.

Visi keliautojai, atvykstantys iš užsienio, privalo turėti neigiamą COVID-19 testo rezultatą, atliktą 48 val. iki atvykimo, arba atlikti tyrimą atvykus į Lietuvą bei izoliuotis 14 dienų su galimybe susitrumpinti izoliaciją, savo lėšomis dešimtą dieną atlikus tyrimą.

Jie taip pat turi būti užpildę Nacionalinio visuomenės sveikatos centro anketas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)