„Ruošiamės senjorų skiepijimui. Tad jei yra jūsų kaimynai, artimieji, kuriems per 80 metų, galbūt jiems reikia pagalbos nuvykti į polikliniką ar kitą skiepijančią vietą ir tokiu būdu tą skiepą gauti (...). Tikimės jų aktyvaus skiepijimosi, nes tai viena didžiausių rizikos grupių, kuria norime pasirūpinti“, – penktadienį per spaudos konferenciją sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Anot jo, per pastarąją savaitę paskiepyta apie 7 tūkst. vilniečių, daugiau skiepyti kol kas neleidžia per mažas turimų vakcinų kiekis.

Mero patarėjas Karolis Vaitkevičius BNS sakė, kad iš viso Vilniuje gyvena apie 104 tūkst. senjorų, vyresnieji jau pradėti registruoti, su jais planuojama susisiekti, taip pat kitą savaitę ketinama pradėti platesnę informacinę kampaniją.

„Tikimės, kad jei viskas pavyks gerai, skiepijimas prasidės kitos savaitės pabaigoje arba dar kitos pradžioje“, – sakė jis.

Pasak jo, 80-mečiai bus skiepijami vakcinavus prieš tai numatytas prioritetines grupes.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)