„Kaip žinoma, yra šiek atlaisvinti karantino reikalavimai, yra rekomendacija prieš grįžtant į darbą atlikti testus, tai labai rekomenduojama visiems tą padaryti. Vietų yra tikrai sklidina. Visus kviečiame testavimą padaryti, kad visi galėtume jaustis saugūs ir kad nesibaigtų karantino atlaisvinimas trečiąja banga. Tai labai svarbu, tai nemokama, greita ir paprasta procedūra. Ją gali visi, kas grįžta į darbą, prevenciškai atlikti“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė P. Poderskis.

„Matome didelę bėdą, nes jeigu bus daug besimptomių atvejų arba žmonės su mažais simptomais virusą vėl pradės nešioti, mes turėsime vėl didelį susirgimų kiekį ir trečiąją bangą, ko mes turbūt niekas nenorime“, – pridūrė savivaldybės administracijos direktorius.

Vilniaus mero atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius patikslino, kad mobiliuosiuose punktuose savaitgaliui yra apie 1800 laisvų vietų ir apimtis, prireikus, galima didinti.

Vyriausybė trečiadienį leido nuo pirmadienio atnaujinti veiklą atskirą įėjimą iš lauko pusės turinčioms parduotuvėms, grožio salonams, kirpykloms.

Teikiant paslaugas, kurių trukmė iki 15 minučių, paliekamas nustatytas paslaugų gavėjų srauto ribojimas, t. y. paslaugos gavėjui turi būti užtikrinamas 10 kv. metrų plotas, o paslaugų, kurios trunka ilgiau nei 15 minučių, atveju nustatomas 20 kv. metrų paslaugos teikimo plotas, arba, jei patalpos plotas, kurioje teikiama paslauga konkrečiam paslaugos gavėjui, yra mažesnis nei 20 kv. metrų, vienu metu turi būti aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas paslaugos gavėjas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)