Paklausus, kokių orų galime tikėtis artimiausiomis dienomis, gismeteo.lt atstovas tikino, kad savaitgalį nebus didelių šalčių, tačiau dėl stipraus vėjo bus gana žvarbu.

„Artimiausias porą dienų orai bus panašūs visoje Lietuvoje. Temperatūra laikysis apie 10-15 laipsnių šalčio, kritulių bus mažiau ir jie nebus intensyvūs, bet pūs gana žvarbus 5-7 m/s šiaurės vėjas. Pajūryje temperatūra bus kiek aukštesnė, temperatūra sieks 7-11 laipsnių šalčio, bet gūsiai gali sustiprėti iki 11 m/s. Daugelyje Lietuvos vietovių reikėtų būti atsargiems“, – sako pašnekovas.

Anot jo, artėjantį savaitgalį padidės temperatūrų skirtumai tarp dienos ir nakties.

„Savaitgalį dienomis šaltis kiek atlėgs ir temperatūra dienomis pakils iki minus vieno ar penkių laipsnių šalčio, o pajūryje net iki plius vieno gali pakilti“, – svarstė K. Petkevičius.

Paklausus, ar dar sulauksime sniego, pašnekovas tikino, kad turėtume jo sulaukti, tačiau krituliai nebus intensyvūs.

„Ciklono įtaka yra susilpnėjusi, kai kuriose Lietuvos vietose gali pasnigti, bet neintensyviai. Kadangi vėjas yra didelis, sniegas yra lengvas, pustyti gali ir nesningant“, – sako K. Petkevičius.

Anot jo, pavasariu kitą savaitę dar nepakvips, nes artinasi dar šaltesni orai.

„Rytuose yra susiformavusi labai didelė šalto oro zona. Kitą savaitę, panašu, orai tikrai neatšils, turėsime tikrai žiemišką ir šaltą. Yra tikimybė, kad kitą savaitę dėl minėtos šalto oro zonos, gali įsiveržti dar šaltesni orai, temperatūra gali kristi iki minus dvidešimties laipsnių“, – sako K. Petkevičius.

Atsargūs turėtų būti ir vairuotojai, nes didelis vėjas gali tapti rimtu iššūkiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)