Pastarųjų metų birželio mėnesį buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo viešosios tvarkos pažeidimo Vilniaus rajone, Upės gatvėje, kurioje gyvena kadenciją baigęs ministras pirmininkas S. Skvernelis. Tyrimas buvo pradėtas dėl ant asfalto užtepliotų užrašų apie šį politiką.

Kaip skelbė naujienų portalas Delfi.lt, nusižengimu įtariamas buvęs kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės ir buvusio susisiekimo ministro Roko Masiulio patarėjas Gediminas Vaitkevičius. Įtariamasis buvo sulaikytas ir po apklausos paleistas.

ELTA primena, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija 2019 metų pabaigoje buvo pradėjusi tyrimą dėl minėtos Upės gatvės asfaltavimo aplinkybių. Tyrimas buvo pradėtas portalo 15min.lt paskelbtos informacijos pagrindu bei surinkus pirminius duomenis iš Vyriausybės kanceliarijos, Susisiekimo ministerijos ir Vilniaus rajono savivaldybės.

15min.lt atliktas tyrimas skelbė, kad iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvės remontui. Taip pat buvo skelbta, kad tuometis premjeras posėdžiui, kurio metu buvo skirstomos lėšos Vilniaus rajono kelių asfaltavimui, pirmininkavo. Buvo kelta abejonė, ar valstybės politiko veiksmai neprieštarauja Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimams.

Visgi VTEK galiausiai nusprendė nutraukti tyrimus dėl S. Skvernelio elgesio, priiminėjant sprendimus Vyriausybės posėdyje dėl gatvių finansavimo.