„Dar nepriėmėme. Norėčiau tiesiog pasakyti, kad dabar dar tikslinamės su kolegomis kitose šalyse, nes ES šalyse labai skirtingi sprendimai. Kadangi turime vakcinų dabar tikrai labai nedidelius kiekius ir mums tikrai buvo labai aišku, kur jas nukreipti pagal prioritetinę eilę, kuri šiuo metu atėjo, nes mūsų prioritetas – švietimas. Tai tiesiog pasirinkome patį efektyviausią variantą, kurį siūlo gamintojas“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje trečiadienį teigė A. Dulkys.

Ministras akcentuoja, kad, atvykus didesniam kiekiui vakcinų ir atsižvelgiant į tuo metu esančią prioritetų eilę, bus priimami atitinkami sprendimai dėl tolesnio „AstraZeneca“ vakcinos naudojimo.
„Žinome, ką mums rekomenduoja Lietuvos ekspertai, turime Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos įžvalgas, pasižiūrėsime į kitų šalių kolegų argumentus ir, matyt, priimsime sprendimus“, – patikino A. Dulkys.

„Tačiau labai noriu akcentuoti, kad visos vakcinos yra saugios ir dabar visus sprendimus lemia tiesiog prioritetų eilė, logistikos dalykai ir tiesiog efektyviausias būdas, metodas, kuris šiuo metu mums atrodo prasmingiausias ir sukeliantis mažiausiai diskusijų“ , – pridūrė jis.

ELTA primena, kad šeštadienio vakarą į Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlį buvo atgabenta pirmoji farmacijos kompanijos „AstraZeneca“ vakcinų siunta – 12 tūkst. vakcinos dozių.

Jos paskirstytos visų savivaldybių gydymo įstaigoms Lietuvoje ir naudojamos švietimo įstaigų darbuotojų vakcinacijai, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).