„Liberalų sąjūdis mano, jog reikėtų daugiau pasitikėti savivalda ten, kur akivaizdu, kad įmanoma susitvarkyti su situacija. Ir mes turime tokias savivaldybes kaip, pavyzdžiui, Rietavo, kur šiandien yra 41 atvejis 100 tūkst. gyventojų – jie yra saugiai B scenarijuje.

Yra dar 10 savivaldybių, kurios artėja prie 100 atvejų 100 tūkst. gyventojų, tai yra irgi neblogas rezultatas. Tikrai jose būtų prasminga imtis svarstyti lokalius atlaisvinimus, žinoma suteikiant daugiau atsakomybės vietos valdžiai, ir ta atsakomybę, manau, merai yra pasirengę ją prisiimti“, – „Žinių radijui“ teigė ji.

V. Čmilytė-Nielsen pažymėjo, kad „šiuo atveju tam tikri judėjimo ribojimai turėtų išlikti“.

„Antraip minėtasis principas prarastų prasmę. Bet kol kas ir Vyriausybės svarstomuose scenarijuose šie apribojimai yra vis dar likę. Tad manau, kad būtų galima suvaldyti šias rizikas, kad žmonės iš kitų savivaldybių ar didmiesčių neplūstų į mažus miestelius“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Ji taip pat pridūrė teigiamai vertinanti Vyriausybės ketinamą svarstyti ribojimų atlaisvinimą verslui ir sako, kad „nuo kitos savaitės jau turėtų būti leista dirbti smulkiesiems verslams – tiems, kurie gali užtikrinti maksimalų saugumą.“

Vyriausybė posėdyje trečiadienį spręs, ar leisti vykdyti veiklą kirpykloms ir parduotuvės, turinčioms atskirą įėjimą, bei vykti lauko treniruotėms.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)