Asmenys, apie kuriuos kalbama, – tai Rolandas Jarmalvičius ir Rita Martinkienė (abiem – daugiau nei 40 metų). Jų kūnai sekmadienį rasti name Belterbete, Kavano grafystėje.

Kol kas dar laukiama autopsijos ir toksikologinio tyrimo rezultatų. Abudu asmenys – atvykėliai iš Lietuvos.

Pirmiau nurodytoje vietovėje jie pragyveno maždaug 6 metus.
Kaip pranešė Airijos transliuotojas RTE, jų mirties aplinkybių policija paaiškinti negali, bet, remiantis viena versija, nelaimė galėjo įvykti dėl atsitiktinio apsinuodijimo.

R. Jarmalvičiaus brolis Darius Jarmalvičius nurodė, kad į Airiją brolis atvyko vedinas geresnio gyvenimo perspektyvų ir Kavaną vertino teigiamai, informuoja independent.ie.

Prieš beveik 7 metus, kai tiktai apsistojo Airijoje, pora visiškai nemokėjo anglų kalbos.

Netrukus jie susirado darbą kiaušinių pakavimo įmonėje. Bendrų vaikų pora neturėjo, tačiau R. Martinkienė buvo dviejų suaugusių vaikų, susilauktų su anksčiau Lietuvoje turėtu partneriu, motina.

„Į Airiją Rolandas ir Rita atvyko maždaug prieš 6–7 metus. Prieš tai jie keletą metų buvo pažįstami Lietuvoje“, – sakė neaiškiomis aplinkybėmis mirusio vyro brolis.

„Kai atvyko, nė vienas nekalbėjo angliškai, tad stengėsi išmokti kalbą, susitaupyti šiek tiek pinigų ir susikurti geresnį gyvenimą“, – toliau aiškino D. Jarmalvičius.

„Airiją jie laikė už Lietuvą perspektyvesne šalimi“, – nurodė jis.

„Kadangi jau kelias dienas jų nematėme, vakar nutarėme užsukti į namus, bet nė vieno neradome. Vėliau giminaitis pamėgino pasižiūrėti pro langą ir jam pasirodė, kad kažką mato. Jis sakė pamatęs kojas. Incidentą tirianti airių policija turės sulaukti toksikologinio tyrimo rezultatų, parodysiančių, ar jie galėjo būti apsinuodiję“, – kalbėjo D. Jarmalvičius.

Jokių įsilaužimo į namą žymių nustatyti nepavyko. Nors tyrimas dar tik pradėtas ir ką nors konkretaus pasakyti sudėtinga, remiantis viena svarstytina versija, emigrantų iš Lietuvos mirtį galėjo sukelti arba paskatinti netyčinis apnuodijimas.

Pavyko išsiaiškinti, kad prieš mirtį pora namuose gėrė.

Jokių akivaizdžių sužalojimų ant mirusiųjų kūnų nepastebėta. Kur link pakryps tyrimas, galėtų paaiškėti tik gavus skrodimo rezultatus.

Namas, kuriame buvo rasti kūnai, yra nedidelis, senos stilistikos, su keliais priestatais. Jis stovi netoli sienos su Šiaurės Airija esančioje vietovėje.

Šioje kalvotoje teritorijoje dominuoja pasėliai ir miškais apaugę plotai. Namų nėra daug.

Vakar į incidento vietą pasikalbėti su policija atvyko mirusiojo brolis D. Jarmalavičius ir keli jo šeimos nariai.
Jie lankėsi name po to, kai policijos iniciatyva mirusiųjų kūnai buvo nugabenti į ligoninę, kad būtų atliktas skrodimas.
Pasak kaimynų, lietuviai buvo draugiški, ramūs žmonės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)