„Čia, matyt, yra šiokio tokio nekantrumo klausimas. Sutarimas buvo labai aiškus, kad pirmiausiai mes patvirtinime patį planą. Bet jo rengimas prajusią savaitę tiesiog nebuvo baigtas, ir jis nebuvo baigtas turbūt labiausiai dėl to, kad ekspertai nagrinėjo tą planą iki išvakarių. Tai ne mano būdui yra gavus pastabas kitą dieną svarstyti klausimą neturėjus laiko tas pastabas išnagrinėti“, – LRT radijui teigė I. Šimonytė.

„Tos pastabos buvo įvertintos, visą praėjusią savaitę vyko diskusijos, planas buvo patikslintas, VESK iš esmės aprobuotas šį pirmadienį ir bus galutinai patvirtintas trečiadienį“, – pridūrė premjerė, akcentuodama, kad trečiadienį taip pat bus priimti nutarimai dėl kai kurių veiklų atlaisvinimo nuo ateinančio pirmadienio.

Todėl ministrė pirmininkė tikina, kad nemano, jog valdančiojoje koalicijoje yra nuomonių išsiskyrimas.

„Tai aš čia tikrai to nevertinčiau kaip kažkokio koalicijos klausimo, tiesiog galbūt tas įsipareigojimas, kad kažkokie sprendimai konkretūs bus priimti jau praėjusią savaitę, buvo per stiprus iš kai kurių Vyriausybės narių, nes tokio susitarimo nebuvo“, – teigė premjerė.

Visgi I. Šimonytė nesiryžo vertinti, ar pastarąją savaitę kai kurių ministrų visuomenei išsakytos netikslios žinutės yra susijusios su komunikacijos problemomis.

„Ar viskas gerai, ar negerai, tai turbūt ne man vertinti. Tikrai ministrai yra asmenybės, ir atskiri politikai, ir žmonės taip pat, matyt, visiems pasitaiko visko. Geriau būtų buvę, kad nebūtų buvę tų nesusipratimų praėjusią savaitę, bet kad jau jie atsitiko, tai aš galiu už juos tik atsiprašyti kaip Vyriausybės vadovė ir toliau judėti į priekį bei siekti tų sprendimų, kurie yra išdiskutuoti, aptarti ir sutarti“, – sakė ministrė pirmininkė.

ELTA primena, kad, nors Vyriausybė trečiadienį nepritarė siūlymui kiek sušvelninti karantiną, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigė nepakeitusi nuomonės ir mananti, kad kai kurių ne maisto prekių parduotuvių ir grožio salonų veikla galėtų būti atnaujinta.

Visgi šios savaitės pirmadienį Vyriausybė pasitarime pritarė dėl prekybos veiklos, grožio paslaugų bei treniruočių lauke atlaisvinimo, tačiau tam dar turės būti pritarta Vyriausybės posėdyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)