Paklausus, ar pilotinės mokyklos planas yra realus, ar tai yra tik planas, pašnekovas tikino, kad tam tikri planai bus įgyvendinti jau šią savaitę.

„Viskas prasideda nuo plano. Iš tikrųjų stengiamės tai padaryti, bet gaila, kad nepavyko to padaryti nuo šios savaitės, bet dėliojamės pačią testavimo logiką ir matome, kad tai gali būti kaip metodas, naudojamas daugelyje įmonių, ne tik mokyklose. Taip pat organizacijose, kurios yra priverstos dirbti kontaktiniu būdu ir kur vis pasireiškia vienas kitas susirgimas.

Kad greičiau būdų užgaudomi tie židiniai, tas testavimas namų ūkiais būtų labai prasmingas. Mes šiaip ar taip pilotą šią savaitę paleisime, o su mokyklomis startuosime kitą savaitę. Viskas labai pakibo ir kimba toliau ant Vyriausybės sprendimų, kurie dar nėra priimti, o be jų tai liks tik kalbos“, – sako P. Poderskis.

Paklausus, ar mokinių atostogos nesustabdys pradėtų procesų, pašnekovas tikino, kad atostogos vis tik truputį sumaišė planus.

Povilas Poderskis

„Viena vertus, esame jau trečiadienį susiplanavę susitvarkyti su viskuo, sistemomis, kurios pas mus naudojamos namų ūkių testavimui, galėtume nuo to pradėti, taigi tos atostogos tarsi maišo, kadangi galėtume jau nuo kitos savaitės leisti ugdymą kai kuriose įstaigose, bet galbūt surasime įstaigų, kurios norės išbandyti dar tokią galimybę, bandysime įvairiai prieiti prie šio klausimo ir gal kažkam tai reikš atšauktas atostogas, o galbūt sklandų grįžimą po atostogų. Svarbiausia, kad būtų užtikrintas saugumas“, – sako P. Poderskis.

Paklausus, ar gali būti, kad kai kuriems moksleiviams šiuos mokslo metus vis tik reikės baigti nuotoliniu būdu pašnekovas tikino, kad tokios galimybės atmesti negalime. Taip pat pašnekovas tikino, kad teks svarstyti galimybę trumpinti ir vasaros atostogas.

„Kol kas nenumatome, kad taip galėtų būti, bet tokios galimybės atmesti irgi negalime, nes dėliojami planai dėl pradinukų grąžinimo, vėliau turi grįžti abiturientai ir tik trečia grupė liko, kuri nepaminėta, ir tai suponuoja, kad tikrai ne visi grįš, o jeig grįš, nebūtinai į ilgus ir sklandžius darbus mokyklose. Turėsime svarstyti ir apie vasaros atostogų trumpinimą ir apie daug kitų priemonių, kurios lems, kad grįžimas bus ne toks įprastas, kaip kitais metais, bet nei šie, nei praėję metai nebuvo įprasti, bet reikia nusiteikti patiems įvairiausiems scenarijams“, – sako P. Poderskis.

Tiesa, keblumų gali kelti ir tai, kad ne visi mokytojai ateityje gali norėti skiepytis. Pašnekovas taip pat prisiminė ir situaciją, kai prie mobilaus punkto keli mokytojai užsipuolė neįgalų apsaugos darbuotoją.

„Mes praėjusią savaitę turėjome atvejį, kai mobiliame punkte buvo organizuojamas mokytojų testavimas, siekiant sužinoti, ar jie turi antikūnius, ar turi imunitetą, tai įvyko toks įvykis, kad keli mokytojai užsipuolė neįgalų apsaugos darbuotoją prie punkto ir ta istorija man parodė, kad su mokytojais bus labai sudėtinga. Tai kels daug iššūkių, nenoriu spręsti apie visą bendruomenę, tačiau šiai situacijai valdyti prireiks daug jėgų“, – pasakojo P. Podersis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)