Teikdama tokį Vyriausybės nutarimo projektą M. Navickienė ketvirto viceministro būtinybę grindžia didelėmis darbo apimtimis.

Teikime nurodoma, kad socialinės apsaugos ir darbo ministrui pavesta kuruoti darbo santykių ir darbo apmokėjimo, socialinės partnerystės, darbo rinkos ir užimtumo rėmimo, darbuotojų saugos ir sveikatos, valstybinio socialinio draudimo, pensijų, socialinės paramos, šeimos ir vaiko teisių apsaugos, jaunimo, socialinės integracijos ir lygių galimybių, moterų ir vyrų lygių galimybių, neįgaliųjų, nevyriausybinių organizacijų plėtros, savanoriškos veiklos ir kitus klausimus.

Anot ministrės, padidinus viceministrų skaičių, „tai suteiks galimybę efektyviau formuoti ir įgyvendinti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai priskirtus klausimus“.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) skaičiavimu, nauja pareigybė šiemet papildomai kainuotų nuo 42 iki 54 tūkst. eurų.

„Kadangi valstybės biudžetas jau patvirtintas, šiais metais pareigybė bus finansuojama iš sutaupytų darbo užmokesčio fondo lėšų, todėl papildomų asignavimų šiems metams nebus prašoma“, – tvirtina M. Navickienė.

Šiuo metu socialinės apsaugos ir darbo viceministrais dirba Vilma Augienė, Vytautas Šilinskas ir Ana Selčinskienė.

Sausį Ingridos Šimonytės Vyriausybė iki keturių padidino viceministrų skaičių Aplinkos ministerijoje.

Padidinus viceministrų skaičių Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje, liks penkios ministerijos iš 14, turinčios mažiau – po tris – viceministrus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)